Βενιζέλος: Δεν υπάρχει εθνική στρατηγική για την Τουρκία

Βενιζέλος: Δεν υπάρχει εθνική στρατηγική για την Τουρκία

«Προέχει βεβαίως η άμεση επιστροφή των δύο παιδιών μας στην Ελλάδα. Η Τουρκία έδωσε σε ένα συνηθισμένο συνοριακό ζήτημα, από αυτά που επιλύονται σε επίπεδο διοικητών μονάδων, διαστάσεις απολύτως ασυμβίβαστες με την ιδιότητα των δύο χωρών ως μελών του ΝΑΤΟ, αλλά και με τη συνεργασία ΕΕ- Τουρκίας ως προς το μεταναστευτικό».

Σε αυτήν την επισήμανση προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωση του για τη σύλληψη και φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία.

Σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στη περιοχή από την Άγκυρα,ανέφερε ότι πληθαίνουν οι προκλήσεις και οι εντάσεις μετά από περίπου μία δεκαπενταετία χωρίς θερμό επεισόδιο.

«Η τουρκική στάση απέναντι στην Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα είναι προφανές ότι έχει μεταβληθεί» τόνισε και συμπλήρωσε ότι η ρητορική επανάληψη αυτονόητων γενικών αρχών ή διακηρύξεων δεν συνιστά στρατηγική.

«Η εμπειρία των τελευταίων 44 ετών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει δείξει ότι όταν η διαχείριση συγκυριακών κρίσεων δεν εντάσσεται σε μία σαφή στρατηγική, δημιουργούνται καταστάσεις που υποκαθιστούν την εθνική στρατηγική» υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

«Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία είναι διεθνώς γνωστό ποια είναι. Το πρόβλημα είναι ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ νομίζουν πολλοί ότι είναι βαθειά επικίνδυνη μόνο στο πεδίο της οικονομίας, είναι το ίδιο στο κρίσιμο πεδίο των θεσμών και της εθνικής στρατηγικής ασφάλειας» κατέληξε.

Powered by TUODY Software