Παραλήρημα Ερντογάν εναντίον των Ελλήνων: Γλίτωσαν από το να γίνουν παστά ψάρια

Παραλήρημα Ερντογάν εναντίον των Ελλήνων: Γλίτωσαν από το να γίνουν παστά ψάρια

Εξαιρετικά προκλητικός απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε  πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

"Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν κάποιο καλό βιβλίο ιστορίας αντί για παραμύθια.  Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα", είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Σαγγάριο.

Το παραλήρημα Ερντογάν ήρθε στον απόηχο δήλωσης Παυλόπουλου, ο οποίος είχε αναφέρει πως εάν χρειαστεί οι Έλληνες θα μιμηθούν τους προγόνους τους και θα σταθούν απέναντι στους Τούρκους.

"Δεν το θέλουμε, αλλά αν η ιστορία μάς υποχρεώσει, θα το πράξουμε όπως το έκαναν και οι πρόγονοί μας", είχε τονίσει, διαμηνύοντας ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι κατοχυρωμένα χάρη στο διεθνές δίκαιο και πως η Συνθήκη της Λωζάννης δεν επιδέχεται αναθεώρηση ούτε επικαιροποίηση.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software