Στουρνάρας: Δεν βρήκαν κάτι παράνομο, με κατηγορούν για τα νόμιμα

Στουρνάρας: Δεν βρήκαν κάτι παράνομο, με κατηγορούν για τα νόμιμα

Δήλωση-απάντηση σε δημοσίευμα που αναφέρεται στη συνεργασία του με τη Novartis, εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Πιο αναλυτικά η δήλωσή του: 

«Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα. Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός, είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του». 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το Documento του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη δημοσίευσε έγγραφα και πληροφορίες για τη συνεργασία του Γιάννη Στουρνάρα με τη Novartis, στο ρόλο του έμμισθου συμβούλου, το 2011.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Γιάννης Στουρνάρας έλαβε 4.000 ευρώ μεικτά από τη Novartis, για να παρουσιάσει σε μία κλειστού τύπου διαδικασία την τότε οικονομική κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις.

Κατά τα έγγραφα, η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, δίχως να προσδιορίζεται χρονικά η ημερομηνία της δεύτερης παρουσίασης. 

Ωστόσο, κατά τη σύμβαση, η διάρκεια της συγκεκριμένης έμμισθης συνεργασίας Στουρνάρα - Novartis ολοκληρώθηκε στις 31/12/2011.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software