Εκ του ασφαλούς προκλητικότητα της Τουρκίας θεωρεί το Μαξίμου το περιστατικό στη Ρω

Εκ του ασφαλούς προκλητικότητα της Τουρκίας θεωρεί το Μαξίμου το περιστατικό στη Ρω

Να υποβαθμίσει το περιστατικό που σημειώθηκε στη Ρω έσπευσε το Μέγαρο Μαξίμου, περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη με το τουρκικό ελικόπτερο και την ελληνική ΠΑ.

«Δεν υπήρξε παραβίαση από το τουρκικό ελικόπτερο, λειτουργήσαμε προειδοποιητικά», υπογραμμίζουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, συμπληρώνοντας όμως ότι «η νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα, στο πλαίσιο της εκ του ασφαλούς προκλητικότητας της γείτονος, εγκυμονεί κινδύνους».

Όπως τονίζεται, το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά, δεν παραβίασε εθνικό εναέριο χώρο, ωστόσο «λειτουργήσαμε προειδοποιητικά - αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε» σημειώνει το Μαξίμου.

Προσθέτει πως δεν αξιολογούμε ως μείζον το συμβάν διότι δεν είχαμε παράβαση, «ωστόσο νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων -αν και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας τακτικής εκ του ασφαλούς προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας- εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος».

Διαβάστε: Επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο πάνω από τη Ρω


Η Τουρκία, από την πλευρά της, αρνείται ότι υπήρχε περιστατικό.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, η εφημερίδα Χουριέτ επικαλούμενη πηγές του γραφείου του πρωθυπουργού ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανένα συμβάν με τουρκικό ελικόπτερο να κάνει χαμηλή πτήση πάνω από τη Ρω.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software