Έτσι δρούσε η πολυπληθέστερη συμμορία ναρκωτικών με τους 145 εμπόρους (Photos)

Έτσι δρούσε η πολυπληθέστερη συμμορία ναρκωτικών με τους 145 εμπόρους (Photos)

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη δράση και τις πωλήσεις της πολυπληθέστερης σπείρας διακίνησης ναρκωτικών που έχει εξαρθρώσει ποτέ η Ελληνική Αστυνομία, είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Τις φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται η αγοραπωλησία ναρκωτικών και οι συναλλαγές πελατών με κάποιους από τους συνολικά 145 εμπόρους, δημοσίευσε η ιστοσελίδα cnn.gr.

Αν και έχει περάσει ένας χρόνος από τη σύλληψη των μελών, η δίκη ξεκίνησε προ ημερών. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, το τελευταίο διάστημα πριν τις συλλήψεις, αστυνομικοί κατέγραφαν κάθε ημέρα και κινηματογραφούσαν όλες τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών, που γίνονταν κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και γύρω από την έδρα της σπείρας που βρισκόταν στη Νομική

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας και τις εκθέσεις: 

«Αστυνομικοί μετέβησαν στο συγκεκριμένο χώρο και επιτήρησαν και κατέγραψαν την κάτωθι δραστηριότητα:

Την 12.00 ώρα στη συμβολή των οδών Χαλκοκονδύλη και Κάνιγγος 20 τοξικομανείς κινούνται συνεχώς συζητώντας έντονα με τη φράση "είδε κανείς τους μαύρους; Που είναι ρε;".

Ακολούθως ένας εκ των τοξικομανών φώναξε "να’ τοι" και όλοι μαζί προσέγγισαν σε υπόστεγο παρακείμενου ξενοδοχείου όπου την 12.09 είχε εμφανιστεί έγχρωμος άνδρας, ο οποίος ελέγχοντας το χώρο οπτικά, παρέδωσε σε τέσσερις τοξικομανείς τουλάχιστον από μια αυτοσχέδια πλαστική σακούλα περιέχουσα προφανώς την ναρκωτική ουσία ηρωίνη και εν συνεχεία απομακρύνθηκε τόσο αυτός όσο και οι τοξικομανείς. 

«Την 18.00 ώρα εμφανίστηκαν από τη στάση των λεωφορείων στην οδό Ακαδημίας οι Αφρικανοί και ανέβηκαν προς το πάρκο έξωθεν της Νομικής Σχολής και προέβησαν στην πώληση πλειάδων αυτοσχέδιων πλαστικών συσκευασιών περιέχουσες ηρωίνη, καθώς είναι το σημείο όπου συναθροίζεται η πλειονότητα των τοξικομανών που κάνει χρήση ηρωίνης στο κέντρο της Αθήνας. Ακολούθως πήγαν στην οδό Μασσαλίας όπου και εκεί έδιναν ακατάπαυστα πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη σε τοξικομανείς».

Συμπερασματικά: Η Νομική Σχολή και το πάρκο έξωθεν αυτής αποτελεί την πιο "δυναμική" πιάτσα του κέντρου των Αθηνών. Αρκεί κανείς να παρατηρήσει την "κατάληψη" του πάρκου από πλήθος τοξικομανών που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών. Όλοι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι διακινούσαν οργανωμένα με διακριτούς ρόλους ηρωίνη και κοκαΐνη σε όλα τα ανωτέρω σημεία καθημερινά από τις 17:30 ως τις βραδινές ώρες της εκάστοτε ημέρας."

Όσο για το φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωσαν οι Αρχές, περιγράφεται επίσης με πάσα λεπτομέρεια και αποτελεί βασικό μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη.

" ...εκεί (σ.σ. πλατεία Κάνιγγος) πήγαιναν οι τοξικομανείς και αφού έδιναν στους κατηγορούμενους χρηματικά ποσά, έβγαζαν οι Αφρικανοί από το στόμα τους και τους πωλούσαν αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες προφανώς την ναρκωτική ουσία ηρωίνη ή κοκαΐνη. Αρχικά στο βίντεο αριθμός 100.0836 φαίνεται χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος ΚEl...να τραβάει τοξικομανή ο οποίος του δίνει κινητό αντί χρηματικού ποσού και να του πωλεί μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη πίσω από την κολώνα με τους υπόλοιπους τέσσερις να λειτουργούν ως τσιλιαδόροι.

Στο βίντεο αριθμός 100.0839 πάλι ο ίδιος κατηγορούμενος βγάζει από το στόμα του στις 00.20' και πουλά μια πλαστική συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη σε τοξικομανή που τον προσέγγισε δίπλα από την κολώνα και στη συνέχεια βάζει το χρηματικό αντίτιμο στην τσέπη..."

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε από όλες τις πλευρές δεμένη την υπόθεση αν αναλογιστεί κανείς ότι αστυνομικοί μπόρεσαν να εξακριβώσουν τους τρόπους με τους οποίους τα κέρδη έφταναν στα μεγάλα κεφάλια της σπείρας παρακάμπτοντας «επικίνδυνους ελέγχους».

"....Όπως προκύπτει από καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες ο τρόπος χρηματοδότησης από τα κατώτερα κλιμάκια της οργάνωσης προς τον αρχηγό αυτής γίνεται με συγκεκριμένη μεθοδολογία ικανή ώστε να αποφεύγονται, τόσο ο εντοπισμός των αρχηγικών στελεχών, όσο και η ενδεχόμενη κατάσχεση κερδών της οργάνωσης. Αρχικά τα χρήματα στέλνονται από πρόσωπα σε πρόσωπα τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με την εγκληματική οργάνωση, ενώ επιλέγεται ο τρόπος αποστολής να είναι με τραπεζικές συναλλαγές αλλοδαπών συμφερόντων όπου οι διωκτικές Αρχές δεν έχουν δικαιοδοσία ελέγχου. Επίσης μέσω του δικτύου αυτού χρηματοδότησης, η οργάνωση εξασφαλίζει ταχύτητα, ανωνυμία, και προστασία.", αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software