Σπυράκη: Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων έχουν τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα

Σπυράκη: Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων έχουν τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα

«Το μείγμα της πολιτικής που μειώνει μισθούς και συντάξεις έχει τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, προσθέτοντας ότι «δεν έχει σημασία αν το πρόγραμμα θα λήξει το Σεπτέμβριο ή το Δεκέμβριο».

«Δυστυχώς οι δεσμεύσεις παραμένουν» τόνισε η κ. Σπυράκη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Είπε συγκεκριμένα ότι για την κυβέρνηση «θολώνει» το μήνυμα σε περίπτωση διεξαγωγής τους μαζί με τις ευρωεκλογές, για να σημειώσει πως αντίστοιχα θολώνει προφανώς το μήνυμα σε περίπτωση διεξαγωγής και των εθνικών εκλογών, μαζί με τις ευρωεκλογές.

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με τον εκλογικό νόμο που ισχύει σήμερα και θα έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές που θα έχει κερδίσει η Ν.Δ.. Δεν υπάρχει χώρος για παιχνίδια με τα εκλογικά συστήματα» ανέφερε.

Σχετικά με τον αναπτυξιακό νόμο είπε ότι το πρόγραμμα που εμφανίζει ως αναπτυξιακό η κυβέρνηση, δεν δεσμεύει τη Ν.Δ..

Σε ερώτηση πως σχολιάζει τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τη Ν.Δ. να προηγείται, αλλά με σταθερή διαφορά, η κ. Σπυράκη απάντησε πως στην πλειονότητα των δημοσκοπήσεων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με διψήφιο ποσοστό και πρόσθεσε: «Δεν μας απασχολούν οι δημοσκοπήσεις, αλλά πως παρουσιάζονται από ορισμένα ΜΜΕ. Βουλευτές της Ν.Δ. έχουν καταθέσει ερώτηση για τον διαδικτυακό τζόγο. Γιατί η κυβέρνηση δεν τον ελέγχει, όταν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό είναι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ;» διερωτήθηκε.

Ερωτηθείσα γιατί η Ν.Δ. δεν έβγαλε επίσημη ανακοίνωση διάψευσης των δημοσιευμάτων που ήθελαν εκτός ψηφοδελτίων τον Β. Μεϊμαράκη και αρκέστηκε σε σχετική διαρροή, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απάντησε πως «το θέμα αυτό έχει κλείσει, έχουμε δώσει σαφείς και επαρκείς εξηγήσεις».

Σχολιάζοντας δημοσίευμα που χαρακτηρίζει τη Ν.Δ.  «φρενοκομείο» σημείωσε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα που, όπως είπε, «διατείνεται ότι εκπροσωπεί την παράταξη, δεν είναι τίποτε άλλο από Δούρειος Ίππος του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενη στα ελληνοτουρκικά, έκανε λόγο για δυσλειτουργία από την πλευρά της κυβέρνησης και τόνισε πως είναι απαραίτητο η Ελλάδα να στέλνει σοβαρό και σαφές μήνυμα και επείγει να υπάρξει κυβερνητικός συντονισμός.

Για το νομοσχέδιο που αφορά το θέμα της υιοθεσίας και από ομόφυλα ζευγάρια, είπε ότι η Ν.Δ. δεν συμφωνεί, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως δεν είναι ώρα για τέτοια συζήτηση.

Σχολιάζοντας, επίσης, τα όσα συνέβησαν χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. δήλωσε πως γίνεται προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να καλύψει τον κ. Καμμένο. «Αργά ή γρήγορα οι ευθύνες θα αποδοθούν» συμπλήρωσε, λέγοντας πως χθες η επιτροπή βρέθηκε αντιμέτωπη με «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Τέλος, σχετικά με το θέμα της ΔΕΗ ανέφερε ότι η κυβέρνηση, υπό την πίεση των υποχρεώσεων που έχει, προχωρεί σε πρόχειρη ιδιωτικοποίηση. «Φτιάχνουν την κουτσή ΔΕΗ και την οδηγούν σε κατάρρευση, εμείς δεν συμφωνούμε με αυτή την κατάληξη» σημείωσε.

 

Powered by TUODY Software