ΚΥΣΕΑ: Δεν ελήφθη απόφαση για την αναβάθμιση των F-16

ΚΥΣΕΑ: Δεν ελήφθη απόφαση για την αναβάθμιση των F-16

Συνεδρίασε την Δευτέρα υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, κατά την συνεδρίαση, το ΚΥΣΕΑ συζήτησε διεξοδικά τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και το θέμα της αναβάθμισης των μαχητικών F-16.

Ωστόσο δεν αναφέρει ότι ελήφθη απόφαση. Αντιθέτως, τονίζεται ότι "αποφασίστηκε η ενεργοποίηση υποπρογράμματος για την υποστήριξη των αεροσκαφών C-27".

Η συζήτηση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Στο Μαξίμου παρέστη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της αναβάθμισης των F- 16, είχαν συμφωνήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό κόστος διαμορφώνεται στο ύψος των 1,528 δισ. δολαρίων (1,32 δισ. ευρώ).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας τέθηκε και το ζήτημα της απόκτησης των δύο φρεγατών, τύπου FREMM, από τη Γαλλία

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με τον Εμανουέλ Μακρόν και συμφώνησαν στην απόκτηση των φρεγατών με χρονομίσθωση (leasing), ενώ σε δεύτερο στάδιο εξετάζεται η απόκτηση ακόμα δύο.

«Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση, είναι έτοιμες, είναι δυνατόν να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι», ανέφερε για το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software