Συνάντηση Κοντονή με αντιστασιακούς για τις φυλακές Επταπυργίου

Συνάντηση Κοντονή με αντιστασιακούς για τις φυλακές Επταπυργίου

Το θέμα της σημερινής συνάντησης του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α.), ήταν η ανάδειξη του χώρου των πρώην φυλακών Επταπυργίου, ως τόπου ιστορικής μνήμης του αντιδικτατορικού αγώνα.

Η αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον κ. Κοντονή, αποτελείτο από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και τον γενικό γραμματέα του ΣΦΕΑ Θεόδωρο Καλογήρου.

Ο κ. Κοντονής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφού άκουσε τις προτάσεις της αντιπροσωπείας του Σ.Φ.Ε.Α. για τη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου αλλά και χώρου μελέτης για την αντιδικτατορική αντίσταση στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, συμφώνησε ως προς την ανάγκη να μεταφερθεί το ιστορικό αρχείο των φυλακών Επταπυργίου, που σήμερα βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, σε κατάλληλο και ασφαλή χώρο.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι «η ανάδειξη των φυλακών σε τόπους ιστορικής μνήμης είναι υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στον ελληνικό λαό που αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις ενάντια στη δικτατορία και η λειτουργία των φυλακών Επταπυργίου ως χώρου ιστορικής μνήμης πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα ως χρέος και καθήκον προς τον λαό της Θεσσαλονίκης».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software