Άγκυρα σε Γιούνκερ: Δεν παίρνουμε εντολές από κανέναν!

Άγκυρα σε Γιούνκερ: Δεν παίρνουμε εντολές από κανέναν!

Προκλητική απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας, στο αίτημα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς την Άγκυρα να απελευθερώσει τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, από την 1η Μαρτίου 2018.  

Όπως μεταδίδουν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ επεσήμανε: "Σε καμία περίπτωση για αυτήν τη σύλληψη, κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική δικαιοσύνη".

Το τουρκικό dirilispostasi.com αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ο Γιούνκερ, επικεφαλής της Κομισιόν, ζήτησε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν λόγω παραβίασης των συνόρων. Το αίτημα του Γιούνκερ απαντήθηκε άμεσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ που στην δήλωσή του τόνισε: "Κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική Δικαιοσύνη".

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ζήτησε  επιτακτικά την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

"Πρέπει οι δύο Έλληνες αξιωματικοί που κρατούνται στην Τουρκία να απελευθερωθούν. Μην μου λένε εμένα ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας", είπε μεταξύ άλλων ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software