Λύματα αγωγού μολύνουν τα καταγάλανα νερά της Μυκόνου

Λύματα αγωγού μολύνουν τα καταγάλανα νερά της Μυκόνου

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας Σύρου βρίσκεται ένα βίντεο το οποίο έχει τραβηχτεί από ελικόπτερο και δείχνει ολοφάνερα τη θαλάσσια μόλυνση στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη της Μυκόνου η οποία προκύπτει από λύματα αγωγού.

Συγκεκριμένα, το βίντεο τραβήχτηκε το πρωί της Τρίτης όταν δικηγόρος- κάτοικος Μυκόνου- επιβιβάστηκε επί τούτου στο ελικόπτερο προκειμένου να καταγράψει τη μόλυνση από τα λύματα του αγωγού, τα οποία έχουν μετατρέψει τα νερά του νησιού από καταγάλανα σε... καφέ. 

Σύμφωνα με το γνωστό δικηγόρο Στέλιο Γκαρίπη, εκτός από τη φυσική καταστροφή, έχει προκύψει και έντονη δυσοσμία εξαιτίας του φαινομένου.

Συγκεκριμένα, δηλώνει στο protothema.gr: «Στη σύγχρονη Ελλάδα τα δημόσια αξιώματα έχουν καταλήξει να θεωρούνται αποκλειστικά και μόνο πηγή απόκτησης παράνομου πλουτισμού. Ωστόσο, σε ένα κράτος δικαίου τα δημόσια αξιώματα είναι συνώνυμα της ευθύνης διαφύλαξης τουλάχιστον του Συντάγματος. 

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, υπέρτατη αρχή είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Συνακόλουθα, είναι υπέρτατη ευθύνη του κάθε φορέα δημόσιου αξιώματος η προστασία του περιβάλλοντος, φυσικού και οικιστικού. Οι τραγικές εικόνες που είδα σήμερα από ψηλά αποδεικνύουν πως πολιτισμός δεν είναι αυτό που μπορείς να έχεις, αλλά αυτό που μπορείς να χωνέψεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες για το υλικό έχει ενημερωθεί η εισαγγελία Σύρου η οποία με τη σειρά της έχει δώσει εντολή στο Λιμεναρχείο Μυκόνου να κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Την ίδια στιγμή, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ντίνα Σαμψούνη κάνει λόγο για "υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί"...

Μιλώντας στο protothema.gr συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Συνεχίζονται με τους ίδιους ρυθμούς οι υπερχειλίσεις των λυμάτων στο νησί, και συγκεκριμένα στον παραδοσιακό οικισμό, στον Ορνό, στον Κόρφο, στα Κανάλια. 

Ακόμα και σήμερα είναι ανύπαρκτες οι στοιχειώδεις εργασίες συντήρησης ακόμα και στα αντλιοστάσια λυμάτων. Οι ευθύνες όμως έχουν ονοματεπώνυμο, αφού έως τις 6-3-2018, πρόεδρος στην ΔΕΥΑ Μυκόνου ήταν ο κ. δήμαρχος, ο οποίος έπρεπε να είχε επιμεληθεί κατά την χειμερινή περίοδο την συντήρηση, αποκατάσταση και φροντίδα, των εγκαταστάσεων, του δικτύου και του εξοπλισμού. Οι δικαιολογίες δεν είναι πια αρκετές».

Δείτε το βίντεο

Με πληροφορίες από το protothema.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software