Σε κατ' οίκον περιορισμό η 19χρονη, στη φυλακή η μητέρα της- Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την απολογία

Σε κατ' οίκον περιορισμό η 19χρονη, στη φυλακή η μητέρα της- Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την απολογία

Προφυλάκιση αποφάσισαν ανακριτής και Εισαγγελέας για την γιαγιά του νεογέννητου, η σορός του οποίου βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη, ενώ διαφώνησαν για την ποινική μεταχείριση της 19χρονη μητέρας του μωρού.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απολογιών των δύο γυναικών, που κατηγορούνται για τον φόνο του νεογνού, ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή, η κρίση των δικαστικών λειτουργών για την μητέρα της 19χρονης ήταν ότι πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή.

Για τη νεαρή ωστόσο ο ανακριτής είχε τη γνώμη ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ ο Εισαγγελέας ζήτησε να έχει την ίδια αντιμετώπιση με την μητέρα της και να προφυλακιστεί.

Έτσι τη διαφωνία θα κληθεί να λύσει, υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.

Μέχρι να αρθεί η διαφωνία ανακριτή και Εισαγγελέα η 19χρονη θα βρίσκεται σε περιορισμό κατ' οίκον.

Οι δύο γυναίκες απολογήθηκαν για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.


Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Το γεγονός ότι μια μητέρα σκοτώνει το νεογέννητο βρέφος της είναι από μόνο του σοκαριστικό, ωστόσο τα όσα είπε η 19χρονη από την Πετρούπολη και οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του μωρού προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη ανατριχίλα. 

Η κοπέλα μίλησε για την περίοδο που άλλαξε δραματικά η ζωή τόσο της ίδιας όσο και ολόκληρης της οικογένειας.

Είχε τρομερή αδυναμία και πολύ στενή σχέση με τον πατέρα της, τον οποίο έχασε από καρκίνο όταν βρισκόταν στην ευαίσθητη ηλικία των 13 ετών.

Η απώλεια αυτή της στοίχισε, αλλά αποφάσισε να σφίξει τα δόντια για να σταθεί στο πλευρό της μητέρας της που κατέρρευσε και έκτοτε πάσχει από βαριάς μορφής κατάθλιψη, έχοντας παρατήσει τον εαυτό της και τη ζωή. 

Οι τρεις τους επιχείρησαν να κάνουν μια καινούρια αρχή, φεύγοντας από τη Λήμνο για να εγκατασταθούν στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε ένα διαμέρισμα 65 τμ στην Πετρούπολη. 

Η 19χρονη αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια πρόβλημα με τον θυρεοειδή της, γεγονός που προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα στην ψυχολογία της.

Έφτασε να ζυγίζει 130 κιλά και η αυτοεκτίμησή της υπέστη μεγάλο χτύπημα, με τα πράγματα να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο όταν έμεινε έγκυος και αναγκάστηκε να κάνει άμβλωση.

Ο άνθρωπος με τον οποίο συνυπήρξε ήταν ακατάλληλος και παρότι θεωρητικά πήρε τη σωστή απόφαση, επικρίθηκε έντονα από την οικογένεια γι αυτή την εγκυμοσύνη. 

Για να καλύψει το κενό, άρχισε να συνάπτει εφήμερες σχέσεις και μέσω του σεξ πίστευε ότι επούλωνε πληγές. Τον Μάιο του 2017, γνώρισε μέσω Facebook ένα αγόρι με το οποίο συναντήθηκε μόλις μία φορά και συνευρέθηκε ερωτικά. Από εκείνη τη μέρα και έπειτα δεν είχε άλλη σεξουαλική επαφή.

Όπως εξηγεί, άρχισε να παίρνει βάρος και να νιώθει ενοχλήσεις, ουδέποτε όμως εκτίμησε ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό από το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Μέχρι που κατάλαβε από τα συμπτώματα ότι είχε μείνει έγκυος. Αυτή η εξέλιξη της προκάλεσε πανικό, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που είχε παρέλθει το διάστημα κατά το οποίο θα μπορούσε να κάνει έκτρωση.  

Αντιλαμβανόμενη ότι στο εγγύς μέλλον θα γεννούσε, το βασικό της μέλημα δεν ήταν να ζητήσει βοήθεια, αλλά να κρύψει την αλήθεια από τους πάντες και κυρίως από τη μητέρα της.

Μέχρι που ένα Σάββατο την έπιασαν αφόρητοι πόνοι. Ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκε την ανάγκη να μοιραστεί το μυστικό της, ωστόσο γρήγορα έδιωξε κάθε τέτοια σκέψη από το μυαλό της. Κλείστηκε στο μπάνιο και παρότι έγινε αντιληπτή από τη μητέρα της, επικαλέστηκε πόνους εξαιτίας μιας κύστης.

Με τις λίγες γνώσεις που είχε αποκτήσει από βίντεο στο διαδίκτυο, επιχείρησε να γεννήσει στην μπανιέρα. Έφτασε πολύ κοντά αλλά δεν τα κατάφερνε και τότε φώναξε τη μητέρα της. 

Ήταν η στιγμή που ήρθε αντιμέτωπη με την όποια αντίδρασή της. Τελικά, μπόρεσε να γεννήσει μόνη και ακούμπησε το μωρό στο πλυντήριο αφαιρώντας στη συνέχεια τον πλακούντα.

Από την πολλή αιμορραγία άρχισε να νιώθει δυσφορία, συναίσθημα που «παντρεύτηκε» με τις ενοχές και τις τύψεις. Το παιδί αυτό όχι μόνο δεν ήταν πλάσμα που βγήκε από μέσα της και τη χρειαζόταν, αλλά ήταν ένα τεράστιο εμπόδιο που της έκανε κακό. Τόσο σε εκείνη, όσο και στην οικογένειά της.  

Πήρε την αδιανόητη απόφαση. Ζήτησε από τη μητέρα της μια σακούλα. Έβαλε μέσα το βρέφος, της το έδωσε και της ζήτησε να το πετάξει, αφού πρώτα έβαλε χαρτιά στο στόμα του και το έπνιξε είτε με κορδόνι, είτε με τα χέρια.  

Η 19χρονη τόνισε ότι ζητά να τη συγχωρέσει ο Θεός και όχι οι συνάνθρωποί της και ότι εύχεται να μην είχε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Να μην μπορεί να εκτιμήσει το δώρο που απλόχερα της δόθηκε. 

Όπως λέει, θα δεχθεί ενδεχόμενη προφυλάκισή της, παρότι θα ήθελε, αν δεν δικαιούται δεύτερη ευκαιρία στη μητρότητα, να έχει τουλάχιστον δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. 

Έκλεισε ξεκαθαρίζοντας ότι η μητέρα της δεν είχε καμία άλλη συμμετοχή πέρα από αυτή που ανέφερε.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software