Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει το 32%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 21,5%.

Στην τρίτη θέση, με 8%, το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή, ενώ τέταρτο κατατάσσεται το ΚΚΕ με 6%.

Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων μένουν εκτός Βουλής, αποσπώντας από 2%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 56%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία το προβάδισμά του Κυριάκου Μητσοτάκη διευρύνθηκε κατά δύο μονάδες και ανέρχεται στο 32%.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 22%.

Μεγάλες είναι οι διαρροές ψηφοφόρων που υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μόλις το 47% των ψηφοφόρων που τον στήριξαν στις δεύτερες εκλογές του 2015 παραμένουν στο πλευρό του. Η συσπείρωση της ΝΔ είναι μεγάλη και ανέρχεται στο 82%.

Διαβάστε: Δημοσκόπηση: Στις 19 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ

Τα επιμέρους στοιχεία

Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η παρατεταμένη κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία αποτελεί ανοιχτή πολιτική πληγή για την κυβέρνηση.

Το 57% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους έως τώρα χειρισμούς της Αθήνας, ενώ μόλις το 30% τους αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί πραγματικά να ακυρώσει ή να αναστείλει την περικοπή των συντάξεων, που είναι νομοθετημένο να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2019.

Μολονότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποτρέψει την μείωση των συντάξεων, μόλις το 36% απαντά ότι αυτό είναι σίγουρα ή μάλλον εφικτό, ενώ αντίθετα το 48% εκτιμά ότι στην πραγματικότητα η Αθήνα δεν θα μπορέσει να αποφύγει την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες (34%) πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιλέξει να καταφύγει σε εκλογές φέτος.

Στον αντίποδα, το 53% βλέπει τις κάλπες να στήνονται το επόμενο έτος, με ελαφρώς περισσότερους (28%) να θεωρούν ότι η εκλογική μάχη θα λάβει χώρα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019, ενώ το 25% προκρίνει ως πιθανότερη περίοδο το πρώτο μισό του χρόνου, κοντά στις ευρωεκλογές.

Διαβάστε όλα τα στοιχεία της δημοσκόπησης

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software