Μητσοτάκης: Να απαντήσει ο Τσίπρας στους τουρκικούς ισχυρισμούς

Μητσοτάκης: Να απαντήσει ο Τσίπρας στους τουρκικούς ισχυρισμούς

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε έλλειψη σοβαρότητας στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τα κρίσιμα εθνικά θέματα, ενώ την κατηγόρησε για προπαγάνδα στο θέμα της βίας και μεθοδεύσεις σε ζητήματα παιδείας.

Παράλληλα, επανέλαβε πως η χώρα έχει δεσμευθεί με βαριά μέτρα που δεν συνοδεύονται από πρόσθετη χρηματοδότηση. «Μέτρα που συνιστούν τέταρτο μνημόνιο», πρόσθεσε και επισήμανε ότι τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα έχασε μοναδική ευκαιρία να μειώσει το κόστος δανεισμού της σε επίπεδα αντίστοιχα των άλλων χωρών του Νότου.

Επισήμανε, εξάλλου, πως «ο κ. Τσίπρας έχει την αποκλειστική ευθύνη να διασφαλίσει ότι η χώρα θα έχει πρόσβαση στις αγορές και θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί με ικανοποιητικό επιτόκιο». Υπενθύμισε επιπλέον ότι από το τρίτο πρόγραμμα παραμένουν αδιάθετα 27,4 δισ. ευρώ και κάλεσε την κυβέρνηση να τα αξιοποιήσει.

Για το ζήτημα των Τούρκων στρατιωτικών, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε πως η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να σιωπά απέναντι στους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε την έκδοσή τους. «Ήρθε η ώρα να απαντήσει ο κ. Τσίπρας για το θέμα αυτό», πρόσθεσε.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν διαθέτει τη σοβαρότητα που απαιτείται για να διαχειρισθεί κρίσιμα εθνικά θέματα». «Αυτό οφείλει να το συνειδητοποιήσει όχι μόνον ο κ. Τσίπρας, αλλά και ο κ. Κοτζιάς που υπερασπίζεται περισσότερο τα επιχειρήματα των γειτόνων μας παρά τις αυτονόητες αξιώσεις της χώρας», πρόσθεσε.

 

Σημείωσε, δε, ότι η κυβέρνηση «είχε περίπου εμφανίσει έτοιμη μια λύση» που αφορούσε μόνο το όνομα της ΠΓΔΜ», ενώ συμπλήρωσε πως η συμπολίτευση άλλαξε την γραμμή της με τη σθεναρή παρέμβαση της Ν.Δ. Είπε επιπλέον ότι η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση για να δώσει λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για κυβερνητική προπαγάνδα στο ζήτημα της βίας. «Εμείς καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, χωρίς αστερίσκους», σημείωσε.

Καταλόγισε επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ πως «ζυγίζει τη βία ανάλογα με το εάν οι δράστες πετούν γιαούρτια ή πετούν μολότοφ», καθώς και ότι «με έναν ύπουλο τρόπο αθωώνει την τρομοκρατία».

Για την παιδεία, είπε πως η κυβέρνηση κομματικοποιεί το εκπαιδευτικό σύστημα, καταργεί την αξιολόγηση και υποβαθμίζει την ειδική αγωγή.

Σε ό,τι αφορά τη φορολογία, επεσήμανε πως όσο σημαντική είναι η μείωση των φόρων, άλλο τόσο σημαντική είναι και μείωση των εισφορών, ενώ επεσήμανε ότι «η ανάκαμψη της οικονομίας θα πρέπει να αφορά όλους, όχι μόνο κάποιους λίγους».

Εξάλλου, υπογράμμισε ότι «δεν θα πάμε σε εκλογές με ψέματα και με λάσπη» και επεσήμανε ότι «δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να διχάσει τον ελληνικό λαό»

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software