Αμερικανική πρεσβεία: Πιάστε τους δράστες των επιθέσεων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Αμερικανική πρεσβεία: Πιάστε τους δράστες των επιθέσεων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στην έντονη καταδίκη των πρόσφατων επιθέσεων στα κτίρια όπου στεγάζεται η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προχώρησε η αμερικανική πρεσβεία. Σε ανάρτησή της, η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Έλληνες να επιβάλλουν τους νόμους, να προστατέψουν τους θεσμούς και να οδηγήσουν τους δράστες στη Δικαιοσύνη. 

Με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter, η αμερικανική πρεσβεία προτρέπει τις ελληνικές διωκτικές αρχές να προστατεύσουν τα ιδρύματα αυτά και να οδηγήσουν τους δράστες της επίθεσης ενώπιον της δικαιοσύνης.

Είχε προηγηθεί επίθεση που πραγματοποίησαν περίπου δέκα άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 16:00, το απόγευμα της Τρίτης στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στο Κολωνάκι.

Οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν βαριοπούλες, πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στο κτίριο της οδού Μασσαλίας.

Αρχικά έσπασαν με τις βαριοπούλες την τζαμαρία και στη συνέχεια πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα υπέρ του μέλους της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αμέσως μετά έφυγαν από το σημείο τρέχοντας, ενώ η αστυνομία, που διενεργεί έρευνες για τους δράστες, δεν έχει προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή.

Εξάλλου, επίθεση πραγματοποιήθηκε πρωί της Δευτέρας, στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Ελληνοαμερικανική 'Ένωση στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Φράγκων. Όπως ανέφερε το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εισέβαλαν άγνωστοι, οι οποίοι πέταξαν "τρικάκια" (φέιγ βολάν) στήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα και έγραψαν συνθήματα με σπρέι.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software