"Μποφόρ" στο ΚΙΝΑΛ για πΓΔΜ: Κόντρα Κωνσταντινόπουλου- Δανέλλη

"Μποφόρ" στο ΚΙΝΑΛ για πΓΔΜ: Κόντρα Κωνσταντινόπουλου- Δανέλλη

"Αήθη" χαρακτηρίζει, με δήλωσή του, ο Σπύρος Δανέλλης, την επίθεση που δέχθηκε από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και απαντά ότι προτιμά να αλλάξει κόμμα, παρά αρχές και πιστεύω. Ο κ. Δανέλλης, σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό, υπογραμμίζει ότι οι προσωπικές του θέσεις είναι δημόσια διατυπωμένες από το 1992.

"Από τα Γιάννενα για τη συμμετοχή μου σε εκδήλωση για το νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι, έμαθα για την επίθεση του συναδέλφου Κωνσταντινόπουλου και τις υποδείξεις του για τις πολιτικές μου επιλογές. Σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό, οι προσωπικές μου θέσεις είναι δημόσια διατυπωμένες από το μακρινό 1992. Οι απόψεις του κόμματος μου "Το Ποτάμι", ταυτόσημες και αταλάντευτες", δήλωσε ο κ. Δανέλλης και συνέχισε: 

"Δεν θα μπορούσα όμως να αφήσω αναπάντητη την αήθη προσπάθεια απαξίωσής μου. Το έχω ξαναπεί: προτιμώ να αλλάξω κόμμα, παρά αρχές και «πιστεύω». Δεν μετακινήθηκα ποτέ από τον χώρο των αρχών της Ανανεωτικής Αριστεράς και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Δεν δίστασα ποτέ να υποστηρίξω τις απόψεις μου, όσο μειοψηφικές κι αν ήταν. Έμεινα σταθερός σε αυτές και δικαιώνομαι από τον χρόνο. Από τον ΣΥΝ έφυγα όταν στράφηκε στην κινηματική και ριζοσπαστική Αριστερά.

Με το ΠΑΣΟΚ η σχέση μου μπήκε στο «ψυγείο», όταν ανέλαβε η νέα ηγεσία και η 8μελής του Ευρωομάδα μετατράπηκε σε… μονομελή. Το Ποτάμι ήρθε ως ο φιλόδοξος φορέας που θα κάλυπτε το κενό του προοδευτικού ευρωπαϊσμού. Που λοιπόν έγκειται η αναξιοπρέπεια για την οποία με εγκάλεσε ο «σύντροφος» Οδυσσέας; Με ποια ιδιότητα και γιατί από το βήμα της Βουλής;".

Είχε προηγηθεί σκληρή τοποθέτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου (ΔΗΣΥ) στον Σπύρο Δανέλλη ο οποίος το πρωί της Τρίτης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη έθεσε θέμα συνοχής για το ΚΙΝΑΛ εάν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν υπερψηφίσει μαζί με το Ποτάμι τη συμφωνία για την πΓΔΜ.

"Η πόρτα είναι ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα", δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός κατά του κ. Δανέλλη υπενθυμίζοντας ποια ήταν η πολιτική του πορεία. Είπε ότι ξεκίνησε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα έγινε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια πήγε στο Ποτάμι.

"Τώρα θέλει να γυρίσει στον ΣΥΡΙΖΑ" ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και κατέληξε "είναι δικαίωμα του καθενός ας αξιολογήσουν οι πολίτες τη στάση του. Εμείς που παραμείναμε όρθιοι λέμε σε όλους αυτούς η πόρτα είναι ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα".

"Επειδή δεν ήταν κανένας από το Ποτάμι στην αίθουσα να απαντήσει στον βουλευτή της ΔΗΣΥ θα έλεγα ότι το βήμα της Βουλής δεν είναι για να αναλύουμε εσωκομματικές συζητήσεις. Θα ήθελα να εκφράσω την συμπαράσταση μου στον βουλευτή του Ποταμιού", σχολίασε σχετικά ο Γιώργος Μαυρωτάς. 


Συνεδριάζει ξανά το Πολιτικό Συμβούλιο

Επιφυλακτικό είναι το Κίνημα Αλλαγής μέχρι να μελετήσει την συμφωνία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Το Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης, υπό την Φώφη Γεννηματά, χωρίς τη συμμετοχή του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Θεοχαρόπουλου, που βρίσκονται εκτός Αθηνών, ενημερώθηκε από την επικεφαλής του για όσα ανέφερε στο τηλεφώνημά του ο Αλέξης Τσίπρας για την συμφωνία και θα συνεδριάσει ξανά την Τετάρτη, αφού λάβει και αξιολογήσει το τελικό κείμενο της συμφωνίας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται:

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα τονίσει ότι είναι υπέρ της λύσης, αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης. Η σύνθετη ονομασία έναντι όλων, η συνταγματική αναθεώρηση, η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού είναι οι πάγιες πατριωτικές μας θέσεις.Στη βάση αυτών των θέσεων θα αξιολογήσουμε το επίσημο σχέδιο συμφωνίας που δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να διαπιστώσουμε εάν πληροί τις προϋποθέσεις για την προστασία των εθνικών συμφερόντων και προωθείται η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή καθώς και οι Ευρωπαϊκές αρχές».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software