Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνάτιος

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνάτιος

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος, στο Μαϊάμι της ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται αναλυτικά:

«Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιγνατίου.

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης 26 Ιουνίου 2018 (ώρα Ελλάδος), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.

Ο Σεβασμιώτατος προδόθηκε από την καρδιά του, δύο ώρες πριν ολοκληρωθεί η μεταμόσχευση στο συκώτι από τον Ιατρό κ. Ανδρέα Τζάκη».

Με αφορμή την εκδημία του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Διερμηνεύοντας, είμαι βέβαιος, τα αισθήματα των Λαρισαίων, εκφράζω τη θλίψη μου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιγνατίου. Του φωτισμένου Ιεράρχη που με το ποιμαντορικό του έργο έφερε την Εκκλησία πιο κοντά στην κοινωνία και στα σύγχρονα προβλήματα, πιο κοντά στους νέους ανθρώπους και στις αγωνίες τους και που μέσα στην κρίση, με το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο, στάθηκε στο πλευρό όλων των αναξιοπαθούντων. Ο διακριτικός βίος του, η σεμνότητα με την οποία πορεύτηκε και η αγάπη που περιέβαλε το ποίμνιό του για 24 χρόνια, θα αφήσουν για πάντα ανεξίτηλο το στίγμα τους στη Λάρισα, τον τόπο που με τόση ευγνωμοσύνη θα θυμάται όλα όσα προσέφερε. Το ποίμνιο, η Εκκλησία και η πατρίδα τον αγάπησαν, τον ακολούθησαν και κρατούν στη μνήμη την προσφορά, τις παρακαταθήκες και το σοφό λόγο του».

 

 

Powered by TUODY Software