Στη φυλακή επιστρέφει ο Φλώρος της Energa- Συνελήφθη με παραγγελία του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας

Στη φυλακή επιστρέφει ο Φλώρος της Energa- Συνελήφθη με παραγγελία του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας

Στη φυλακή επιστρέφει ο Αριστείδης Φλώρος μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία αλλά και την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας να κάνει δεκτή την έφεση κατά του αρχικού βουλεύματος με το οποίο είχε αποφυλακιστεί

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του πρωταγωνιστή του σκανδάλου της Energa, καθώς συνελήφθη τελικά αργά τη νύχτα της Παρασκευής μετά από παραγγελία του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, το οποίο συνεδρίασε μέσα στη νύχτα με διαδικασίες-εξπρές για να αποφασίσει αν θα ανατρέψει το βούλευμα αποφυλάκισης του επιχειρηματία.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς για το σκάνδαλο της Energa αποφυλακίσθηκε πρόσφατα για λόγους υγείας, αλλά διαπιστώθηκε ότι ο ιατρικός φάκελός του ήταν διάτρητος.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση αποφυλάκισης του Φλώρου πήρε νέα τροπή αργά το βράδυ της Παρασκευής, καθώς ο 39χρονος επιχειρηματίας προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Βούλας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, μετά από πληροφορίες των αρχών που τον ήθελαν να είναι ύποπτος φυγής.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή για να διασφαλίσουν ότι ο Φλώρος δεν θα διαφύγει. Αναμένεται να εκδοθεί το ένταλμα σύλληψής του και ο Φλώρος το πρωί του Σαββάτου θα μεταφερθεί στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει το Ψυχικό ως τόπο κατοικίας του, ωστόσο την Παρασκευή βρέθηκε σε σπίτι φίλης του στη Γλυφάδα, γεγονός που κινητοποίησε τις αρχές. 

Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη μετά τη συνεδρίαση με διαδικασίες εξπρές του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας για να αποφασίσει αν θα ανατρέψει το βούλευμα αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου μετά την έφεση που ασκήθηκε σε αυτό, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφουλάκης.

Πρόκειται όντως για διαδικασίες εξπρές, πρωτόγνωρους για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς σε μια ημέρα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης παρήγγειλε να μελετηθεί το ενδεχόμενο έφεση του βουλεύματος και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λ. Σοφουλάκης την άσκησε.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας Εφετών είχε προτείνει προς το Συμβούλιο να γίνει δεκτή η έφεση και να εξαφανιστεί το βούλευμα αποφυλάκισης. 

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών βγήκε μετά τα μεσάνυχτα και αφού το αρχικό βούλευμα ανατρέπεται, ο 39χρονος επιχειρηματίας επιστρέφει στη φυλακή.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι και δεύτερος γιατρός του Ευαγγελισμού που εμπλέκεται στην υπόθεση- διαβεβαιώνει πως ουδέποτε είδε τον κατηγορούμενο, και πως η υπογραφή του πλαστογραφήθηκε.

Πιο αναλυτικά, μετά τη γιατρό- πνευμονολόγο Καλλιρρόη Λάμπρου που εμφανιζόταν να υπογράφει γνωμάτευση μελέτης ύπνου, και ο γιατρός που φέρεται να έχει υπογράψει τη σπιρομέτρηση δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση και πως η υπογραφή του στα έγγραφα είναι πλαστή.

Πρόκειται για τον Σπύρο Ζακυνθινό, διευθυντή Α' Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στον Ευαγγελισμό.
 

Διαβάστε: Δυο γιατροί του Ευαγγελισμού για την αποφυλάκιση Φλώρου: Πλαστογραφήθηκαν οι υπογραφές μας!


Η έφεση

Έφεση στο βούλευμα που αποφυλάκισε τον Αρ. Φλώρο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa-Hellas Power, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφουλάκης.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η υπόθεση της αποφυλάκισης του 39χρονου επιχειρηματία με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% οδηγείται σε νέα δικαστική κρίση.

Της έφεσης του επίμαχου βουλεύματος είχε προηγηθεί σχετική παραγγελία προς τον κ. Σοφουλάκη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτήριζε το συγκεκριμένο βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό», σημειώνοντας πως το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας «είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%».

Την ίδια ώρα, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, διαβιβάζεται και το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», Π. Γκουλάκη-Μητσάκη, που αποκάλυψε το «documentonews».

Σύμφωνα με το έγγραφο, η γνωμάτευση που χορηγήθηκε στον Αριστείδη Φλώρο για την άπνοια είναι «ανυποστάτη», καθώς η γιατρός που την υπέγραψε δεν υπήρξε, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ.

Σημειώνεται, πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία» σχετικά με την υπόθεση αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου και τον ιατρικό φάκελο που προσκόμισε, προκειμένου να του βεβαιωθεί ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Powered by TUODY Software