Μητσοτάκης: Θα κυβερνήσω με τη γενιά μου

Μητσοτάκης: Θα κυβερνήσω με τη γενιά μου

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Αναφορικά με τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, είπε ότι με το τηλεγράφημα των WikiLeaks αποδεικνύεται ότι είναι προβληματική η συμφωνία. "Δώσαμε αυτό που πάντα ήθελαν και δεν πήραμε τίποτα. Πάνω στον αλυτρωτισμό τους στηρίζεται όλη η προπαγάνδα του Ζάεφ. Εμείς δεν θα την κυρώσουμε αυτήν την συμφωνία", επανέλαβε

Ερωτηθείς με ποια πρόσωπα θα κυβερνήσει, είπε ότι θα δημιουργήσει ένα μικρό κυβερνητικό σχήμα, χωρίς αναπληρωτές και λίγους υφυπουργούς: "Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από εμένα. Πρόσωπα με μεγάλη φθορά εξουσίας δεν θα δείτε. Θα δείτε όμως και πρόσωπα που δεν ανήκουν στον δικό μας πολιτικό χώρο. Θα κάνω αξιοκρατικές επιλογές και δεν έχω να εξαργυρώσω κομματικά γραμμάτια".

Αναφορικά με την υπόθεση της Σοφίας Ζαχαράκη, τόνισε ότι "είναι πρωτοφανές να φθάνει περιπολικό έξω από τα γραφεία του κόμματος και να ζητείται η σύλληψή της αναπληρώτριας εκπροσώπου για ένα πολιτικό της σχόλιο".

"Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου αλλά εμείς κρίνουμε την αντίδραση του κ. Βαξεβάνη. Δεν είναι δυνατόν να ποποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου. Υπάρχει η αστική δικαιοσύνη. Όλα τα υπόλοιπα έχουν ως στόχο να φιμωθεί η αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:  ο κ. Βαξεβάνης είναι βραχίονας λάσπης και ταυτισμένος με τον κ. Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φιμώνεται και δεν φοβάται. Θα υπερασπιστώ την οικογένειά μου και τα στελέχη μας", είπε.

Ερωτηθείς σχετικά, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Για το ασφαλιστικό, είπε ότι η ΝΔ θα αλλάξει την ανταποδοτικότητα του συστήματος. "Θα δημιουργήσουμε ένα σύστημα με τρεις πυλώνες: Όποιος δουλεύει περισσότερο θα παίρνει περισσότερα είπε συγκεκριμένα", τόνισε και πρόσθεσε ότι χρειάζονται αλλαγές και στο ύψος των εισφορών. "Θέλουμε να μειώσουμε εντός 4ετίας σε 15% από 20% τις κύριες εισφορές", επισήμανε.

"Οι μειώσεις φόρων που θέλουμε είναι κοστολογημένες" είπε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες οι οποίες ακόμα και σήμερα μεγαλώνουν.

"Δεν θα κάνουμε απολύσεις. Σήμερα γίνονται προσλήψεις εκεί που δεν έχουμε ανάγκη. Πρώτη προτεραιότητα είναι Υγεία, δεύτερη, οι παιδικοί σταθμοί και τρίτη, η Παιδεία",  διευκρίνισε.

Αναφορικά με τις αλλαγές για την Παιδεία, υπογράμμισε ότι είναι πρωτοφανής η ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση προσεγγίζει θέματα που αφορούν στο μέλλον των παιδιών μας.
 
"Ο κ. Γαβρόγλου με την πρόταση του πλήττει το αδιάβλητο των εξετάσεων. Εάν ένα τμήμα είναι στα αζήτητα ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του. Ζητώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Η ΝΔ δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής για τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στο σχολείο. Αυτή η ισοπέδωση προς τα κάτω θα σταματήσει.  Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ασφάλεια για όλους", πρόσθεσε.
 

Δείτε τη συνέντευξη

 

 
 
Powered by TUODY Software