Σπυράκη: Ο Τσίπρας έχασε μία ευκαιρία να ενώσει και όχι να διχάσει

Σπυράκη: Ο Τσίπρας έχασε μία ευκαιρία να ενώσει και όχι να διχάσει

Κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων που έδωσε σήμερα, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και Alpha, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη δήλωσε για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο παρουσίασε ένα αφήγημα πως τάχα έχουμε καθαρή έξοδο και όλα βαίνουν καλώς.

«Ο κ. Τσίπρας έχασε μία σπουδαία ευκαιρία να εμφανιστεί ως πρωθυπουργός της Ελλάδος ενώνοντας και όχι διχάζοντας, αναφερόμενος στην προσπάθεια που κατέβαλαν οι Έλληνες τόσα χρόνια με τις θυσίες που έκαναν και κάνοντας μία στοιχειώδη αυτοκριτική για τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκαμε στο τρίτο πρόγραμμα. Αντιθέτως, χρησιμοποίησε αυτό το βήμα για να κάνει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο, κατά τη γνώμη μου, δείχνει και την πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται πολιτικά» σημείωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα καταλογίζοντας του νεποτισμό και ότι έκανε, επίσης, αναφορές σε θαυμαστές του Πινοσέτ.

«Όπως καταλαβαίνετε, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτό από τη δική μας πλευρά. Ζήτησα, λοιπόν, τον λόγο για να θυμίσω στον κ. Τσίπρα ότι ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη με χιλιάδες ψήφους στην ηγεσία του κόμματός μας, την ώρα που συγγενείς στελεχών της κυβέρνησης κάνουν καριέρα σε κυβερνητικές θέσεις. Του θύμισα, επίσης, ότι μόλις το περασμένο Σάββατο, σε μία επίδειξη καταστολής, έπνιξε τη Θεσσαλονίκη στα δακρυγόνα. Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν μερικές χιλιάδες ακραίοι, ενώ έκρινε σκόπιμο να διανθίσει την τριτολογία του και με μία προσωπική επίθεση σε μένα για τον τρόπο που ασκούσα το επάγγελμα μου πέντε χρόνια πριν, πριν δηλαδή εκλεγώ στη θέση του ευρωβουλευτή» πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε πως δεν είναι συνηθισμένο να είναι άδεια η αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου όταν έρχεται πρωθυπουργός ή Πρόεδρος χώρας. «Θέλω να σας θυμίσω πόσο μεγάλη συμμετοχή είχαμε στο Ευρωκοινοβούλιο όταν ήρθε και μας μίλησε ο Μακρόν ή όταν γενικότερα απευθύνεται στο Ευρωκοινοβούλιο κάποιος σημαντικός ηγέτης. Σήμερα, οι περισσότεροι ευρωβουλευτές ήταν απόντες. Παρόντες ήμασταν περίπου το 1/10 των ευρωβουλευτών, το είδατε και στα πλάνα, δεν χρειάζεστε τη δική μου μαρτυρία. Παρών δεν ήταν ούτε ο πρόεδρος Γιούνκερ, παρά το γεγονός ότι συνηθίζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν να έρχεται όταν μιλούν οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων» υπογράμμισε η κ. Σπυράκη.

Powered by TUODY Software