Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση κυκλώματος αρπαγής και εκβίασης αλλοδαπών

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση κυκλώματος αρπαγής και εκβίασης αλλοδαπών

Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για υπόθεση παράνομης μεταφοράς, αρπαγής και εκβίασης 65 παράτυπων μεταναστών προχώρησαν οι αστυνομικοί, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Οι αλλοδαποί κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους σε κτίσμα σε αγροτική περιοχή του Δήμου Βόλβης, ενώ οι δράστες ζητούσαν από 1.500 έως 3.000 ευρώ από τον καθένα για την απελευθέρωση τους.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χτες, τρεις εκ των συλληφθέντων, επιβαίνοντας σε δύο αυτοκίνητα, προσέγγισαν κτίσμα σε χωριό κοντά στη Μεγάλη Βόλβη, με σκοπό την αποβίβαση αλλοδαπών που μετέφεραν παράνομα. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αρχές στο εσωτερικό του κτιρίου, εντοπίστηκαν 65 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους και ένα ακόμη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, φύλακας. Οι παράτυποι μετανάστες εισήλθαν από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Σε βάρος των τεσσάρων δραστών, αφγανικής και πακιστανικής καταγωγής, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς-προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αρπαγής, εκβίασης, αντίστασης, απείθειας και κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό έτερων μελών του κυκλώματος.

Powered by TUODY Software