Διακοπές ρεύματος: Στο σκοτάδι πολλές περιοχές λόγω του "Ξενοφώντα"

Διακοπές ρεύματος: Στο σκοτάδι πολλές περιοχές λόγω του "Ξενοφώντα"

Χωρίς ρεύμα είναι πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην Αττική, εξαιτίας της κακοκαιρίας "Ξενοφώντας", ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 580 κλήσεις, από το πρωί της Τετάρτης από όλες σχεδόν τις περιοχές της Αττικής, για πτώσεις δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν.

Διακοπές ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας σημειώνονται κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής, από πτώσεις δέντρων σε καλώδια ηλεκτροδότησης εξαιτίας των δυνατών ανέμων που επικρατούν.

Νωρίτερα σημειώθηκε βλάβη και στην Παλλήνη που επηρέασε τμήματα περιοχών των βορείων προαστίων, η οποία όμως σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ έχει αποκατασταθεί.

Στις περιοχές που έχουν παρουσιαστεί προβλήματα περιλαμβάνονται ο Άγιος Στέφανος, η Κηφισιά, το Χαλάνδρι, ο Γέρακας, η Παλλήνη, το Καπανδρίτι, η Σαρωνίδα, και το Λαγονήσι. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποκατάσταση των βλαβών.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στην Παλλήνη και σε περιοχές του Πειραιά.Επίσης, στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί και τέσσερα χωριά των Κυθήρων.

Προβλήματα καταγράφηκαν και στην Ύδρα.

Διακοπές ρεύματος και σε ορισμένα χωριά της Κεφαλονιάς, καθώς έχουν καταστραφεί κολώνες της ΔΕΗ, από τις μεγάλες πυρκαγιές.

Χωρίς ρεύμα είναι πολλές περιοχές του Βόρειου Οδικού Άξονα στο νομό Χανίων από απροσδιόριστη, μέχρι στιγμής, βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ. Στο σκοτάδι είναι  περιοχές από το Σταλό μέχρι και πέρα Πλατανιά, καθώς και περιοχές του κάμπου των Χανίων, στη Σούδα αλλά και στο κέντρο της πόλης, όπως η Χαλέπα.

Η βλάβη η οποία, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ - ΜΠΕ από τη ΔΕΗ, δεν έχει εντοπισθεί ακόμη (διότι μπορεί να είναι και υπόγεια) αναμένεται να αποκατασταθεί τις επόμενες ώρες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές του βόρειου τμήματος των Χανίων, όπου και λειτουργεί το μεγαλύτερο μέρος των ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ η κατάσταση επιτείνεται από τη βροχή που από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, έπληξε το σύνολο σχεδόν του νομού Χανίων.

Σημειώνεται ακόμη, ότι τεχνικοί τις ΔΕΗ ερευνούν για τυχόν βραχυκύκλωμα υπόγεια που διαθέτουν υποσταθμούς ρεύματος συνδεδεμένους με το δίκτυο της επιχείρησης.

Διαβάστε: Μετά τον «Ξενοφώντα» έρχεται o μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς»
Διαβάστε: Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας


Μετά τον "Ξενοφώντα" έρχεται o "Ζορμπάς"

Η κακοκαιρία που ονομάστηκε “Ξενοφών” θα συνεχίσει την πορεία της και την Παρασκευή (28.09.2018) δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Οι εντάσεις των ανέμων θα διατηρηθούν στα 9 και τοπικά στα 10 μποφόρ. Δεν αποκλείεται στο Κάβο Ντόρο οι άνεμοι να φτάσουν ακόμα και τα 11 μποφόρ!

Από την άλλη, οι ισχυροί αυτοί βοριάδες θα φέρουν περισσότερο κρύο με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να μην ξεπεράσει τους 19 – 20 βαθμούς Κελσίου στις μέγιστες τιμές του.

Ενώ στη Βόρεια Ελλάδα κυριαρχεί ηλιοφάνεια, στην Κεντρική Ελλάδα και κάτω εκδηλώνονται τοπικές βροχές, μικρής έντασης και έκτασης, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια από τα 1.800 μέτρα.

Οι χιονοπτώσεις έκαναν την εμφάνισή τους στα βουνά της Κεντρικής Ελλάδας, καθώς και της Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου.

Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί ένας μικρός στρόβιλος μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας στο Νότιο Ιόνιο που έχει ονομαστεί “Ζορμπάς”, ο οποίος κινείται από τα ανοιχτά της Μάλτας προς τα ανατολικά στη Μεσόγειο.

Ο “Ζορμπάς” θα μας επηρεάσει από την Παρασκευή (28.09.2018) κυρίως τις δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας, δηλαδή τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, τα Κύθηρα και την Κρήτη, με έντονες βροχές και αρκετές καταιγίδες.

Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται ουσιαστικά από την Κυριακή (30.09.2018) και μετά και καθώς θα μπαίνει πια ο Οκτώβριος φαίνεται ότι θα είναι πολύ καλύτερος με περισσότερο ήλιο, λιγότερους ανέμους και άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι 25 – 26 βαθμούς Κελσίου, κοντά στα φυσιολογικά, επιτέλους, για την εποχή επίπεδα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software