Σε πλήρη επιφυλακή η Χίος για την έλευση του "Ζορμπά"

Σε πλήρη επιφυλακή η Χίος για την έλευση του "Ζορμπά"

Τσουβαλάκια άμμο στις κεντρικές εμπορικές οδούς εκείνες που είναι ευπαθείς σε πλημμυρικά φαινόμενα έχει εναποθέσει ο δήμος Χίου προς διάθεση των επαγγελματιών, ως μέτρο προφύλαξης εν όψει του κυκλώνα «Ζορμπά» που αναμένεται.

Από την πολιτική προστασία του Δήμου Χίου έχει δοθεί το σήμα για πλήρη κινητοποίηση και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας και την έγκαιρη επέμβαση όπου τυχόν χρειαστεί.

Η τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι η κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις τουλάχιστον επί μια ώρα θα «χτυπήσει» την περιοχή μας  το πρωί της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2018 κι αναμένονται εκτός από τους θυελλώδεις ανέμους ισχυρές και με μεγάλη διάρκεια βροχοπτώσεις.

Γι αυτό και ήδη η ΔΕΥΑΧ βρίσκεται σε επιφυλακή, όλα τα φρεάτια έχουν καθαριστεί και ανοιχτεί και αναμένεται ότι η συνολικότερη ανταπόκριση των πολιτών και των υπηρεσιών θα βοηθήσει ώστε να αποφευχθούν καταστροφές.

Έκκληση του δήμου Χίου στους καταστηματάρχες

Η πολιτική προστασία του δήμου Χίου, καλεί τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να συμβάλουν στα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει ο δήμος Χίου για τις άσχημες καιρικές συνθήκες, που αναμένονται να επικρατήσουν στο νησί τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που έχει εκδώσει η ΕΜΥ.

Λόγω των επικείμενων θυελλωδών ανέμων, οι επιχειρήσεις παρακαλούνται, να απομακρύνουν ή να ασφαλίσουν τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες, ελαφρά αντικείμενα, όπως γλάστρες κ.ά., τα οποία εάν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Επιπλέον, να στερεώσουν διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτηθεί και να μαζέψουν τις τέντες.

Ο δήμος Χίου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, δίπλα στον πολίτη και συστήνει την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων κατά την διάρκεια των φαινομένων.

Πηγή: Astraparis

  

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software