Στη δημοσιότητα όλο το οπτικοακουστικό υλικό από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στη δημοσιότητα όλο το οπτικοακουστικό υλικό από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ολόκληρο το ντοκουμέντο με το οπτικοακουστικό υλικό από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, που δημιούργησε η το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture, προβλήθηκε χθες Παρασκευή σε πολυχώρο, στον Πειραιά.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πλήθος κόσμου παρακολούθησε το υλικό που είχε διάρκεια 43 λεπτών και αποσπάσματα του οποίου είχαν δοθεί πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Η τεχνική έκθεση του ερευνητικού κέντρου με έδρα στο Λονδίνο, προβλήθηκε και στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Το υλικό περιέχει βίντεο από τις κάμερες, ταξινομημένο με χρονολογική σειρά, τις θέσεις των εμπλεκομένων στην γειτονιά του Κερατσινίου, όπου έγινε η δολοφονία, τις συνομιλίες μεταξύ αυτοπτών και ΕΚΑΒ κ.α.

Την εκδήλωση είχε οργανώσει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, νέο και σημαντικό στοιχείο είναι η ύπαρξη αστυνομικών κοντά στον τόπο του φόνου, λίγο πριν γίνει το έγκλημα. Η στάση της αστυνομίας, στη διάρκεια και μετά τη δολοφονία έχει προκαλέσει ερωτήματα, καθώς δεν υπήρξε καμία παρέμβαση, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των φίλων του μουσικού.

Το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture αποτελείται από μία ομάδα αρχιτεκτόνων, επιστημόνων, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και τεχνολόγων. Ιδιαίτερα αξιόπιστες έρευνες του κέντρου έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν σε εξεταστικές επιτροπές ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και σε δικαστήρια διεθνούς δικαίου. 

Βίντεο από την εκδήλωση με εισήγηση τεχνικού

Το οπτικοακουστικό υλικό

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software