Παραίτηση-βόμβα στην ΕΡΤ: Έφυγε ο διευθυντής ενημέρωσης

Παραίτηση-βόμβα στην ΕΡΤ: Έφυγε ο διευθυντής ενημέρωσης

Την παραίτηση του υπέβαλε ο Βασίλης Ταλαμάγκας από τη θέση του διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτησή του συνδέεται και με την απόφασή του να μετακινηθεί σε ιδιωτικό κανάλι, αλλά και λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην ΕΡΤ.

Πρόκειται για τη δεύτερη παραίτηση στελέχους της ΕΡΤ μέσα σε λίγες ώρες.

Τα καθήκοντα του κ.Ταλαμάγκα στη διεύθυνση Ενημέρωσης θα αναλάβει ο  διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, παράλληλα με τα έως τώρα καθήκοντά του.

Νωρίτερα είχε αποχωρήσει η πρόεδρος της ΕΡΤ 3, Κατερίνα Σαρικάκη, η οποία απέστειλε από την Βιέννη την παραίτησή της αιφνιδιάζοντας.

Σημειώνεται ότι ο 80χρονος Βασίλης Κωστόπουλος, ανέλαβε πρόσφατα και τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή ραδιοφωνίας, μετά την δημόσια αντιπαράθεσή του με τον αναπληρωτή του και επικεφαλής της δημόσιας ραδιοφωνίας, Γιώργο Θαλασσινό.

Ο τελευταίος, μάλιστα, με δημόσια παρέμβασή του υπό τον τίτλο «ΕΡΤ- Επιστροφή στις ρίζες» καταλόγιζε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ παράτυπες διαδικασίες, αποκλεισμό ικανών στελεχών, έλλειψη λογοδοσίας και κυρίως έλλειψη στρατηγικού οράματος για τη Δημόσια Τηλεόραση.

«Οι αρμόδιοι ας αναλογιστούν τη ζημιά που γίνεται σ’ ένα μεγάλο και έμπειρο Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό σε βάθος χρόνου και τα επιχειρήματα που προσφέρονται σε όσους τον επιβουλεύονται», σημείωνε ο κ.Θαλασσινός. 

Ο Βασίλης Ταλαμάγκας, ωστόσο, δεν έχει ακόμη διευκρινίσει ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του, καθώς οι πληροφορίες από τη μία κάνουν λόγο για συμφωνία με μεγάλο ιδιωτικό κανάλι, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα αναβαθμιστεί άμεσα σε μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ

Πληροφορίες θέλουν τον Βασίλη Ταλαμάγκα να μην αντέχει τα όσα συμβαίνουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με επιπλέον δεδομένο ότι ο ίδιος θεωρείται άνθρωπος ηπίων τόνων με επαγγελματική πορεία που δεν συνδέεται με τον κυβερνητικό χώρο.

Διαβάστε: Παππάς: Ταυτόσημη η κριτική Φίλη- Μητσοτάκη για την ΕΡΤ
Διαβάστε: "Ρουκέτες" Φίλη: Αυταρχισμός οι κατασχέσεις- Κανάλι με παραδιοίκηση η ΕΡΤ

Μάλιστα, καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του να υποβάλλει την παραίτησή του έχει παίξει το κλίμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη για ύπαρξη παραδιοίκησης στην ΕΡΤ, που προκάλεσε «εμφύλιο» στον ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά να απαντά ότι ο κ.Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ και στη συνέχεια να προχωρά ακόμη περισσότερο,  λέγοντας ότι η επιχειρηματολογία του κ.Φίλη είναι ταυτόσημη με εκείνη του κ.Μητσοτάκη.

Ωστόσο, την παραίτησή της, υπέβαλε αιφνιδιαστικά και η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ 3, Κατερίνα Σαρικάκη. Η κ.Σαρικάκη, που είχε αναλάβει καθήκοντα στην ΕΡΤ 3 πέρσι, ζει μόνιμα στη Βιέννη αφού είναι καθηγήτρια στο εκεί πανεπιστήμιο.

Λόγω των υποχρεώσεών της στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης δεν βρισκόταν πολύ τακτικά στη Θεσσαλονίκη, στην οποία εμφανιζόταν για υπηρεσιακούς λόγους ανά αραιά χρονικά διαστήματα.

Την επιστολή της παραίτησης φέρεται να την έχει αποστείλει στον Βασίλη Κωστόπουλο στη διοίκηση της ΕΡΤ, την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 να ενημερωθούν «από σπόντα».

Powered by TUODY Software