Καμμένος: Δεν θα συμπράξουμε σε συμφωνία με τον όρο Μακεδονία

Καμμένος: Δεν θα συμπράξουμε σε συμφωνία με τον όρο Μακεδονία

Χείμαρρος ήταν ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην εκπομπή Πρώτη Είδηση (ΕΡΤ) και σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του στις ΗΠΑ, αλλά και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας και πολύ περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε. Ο πρώτος μας στόχος όταν συνεργαστήκαμε ήταν η έξοδος από τα Μνημόνια και τον πετύχαμε. Ο δεύτερος ήταν η καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής και τον παλεύουμε. Ο τρίτος ήταν να έρθει η ανάπτυξη και να σταθεί η πατρίδα μας στα πόδια. Κι αυτόν θα τον πετύχουμε. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ποτέ δεν είπαμε ότι ταυτιστήκαμε ιδεολογικά. Εγώ με τον Τσίπρα δεν βρεθήκαμε μαζί για να κρύψουμε τα εγκλήματα του παρελθόντος, ούτε για να κρύψουμε τα υποβρύχια, όπως έκανε ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο. Είμαστε σε πλήρη αρμονία. 

Σε ό,τι αφορά λοιπόν τα των βάσεων, δεν μιλήσαμε στις ΗΠΑ για νέες βάσεις που θα υποκαταστήσουν την Εθνική Άμυνα της χώρας. Αλλά για διευκολύνσεις στις ήδη υπάρχουσες νατοϊκές βάσεις, προς μια χώρα που είναι ο στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας. Κι αυτά δεν τα κατεβάζω από το κεφάλι μου, έρχονται μετά από συνεννόηση με τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας περάσει από το ΚΥΣΕΑ και εγκριθεί». 

Σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό και το περίφημο plan B, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ισχυρίστηκε ότι «ως παράταξη έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα συμπράξουμε σε συμφωνία που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Αλλά δώσαμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να δείξει ότι έχει όλη την καλή διάθεση να λύσει ένα τόσο σοβαρό θέμα που σέρνεται για δεκαετίες. Ενώπιον στελεχών του State Department, εγώ είχα την υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών. 

Η εναλλακτική μου πρόταση ήταν σε περίπτωση που διαφωνήσουν και οι δύο λαοί και έχοντας γνώση ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια στην περιοχή, να κάνουμε μια συμφωνία στην οποία θα συμμετέχουν και η Αλβανία και η Βουλγαρία αλλά και η Σερβία μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο ονοματολογικό, όποτε βρεθεί. Σε αυτή την περίπτωση τα Σκόπια θα παραμένουν πΓΔΜ αλλά δεν θα μπουν στο ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η δική μου πρόταση. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ποια πρόταση έχουν; Να πηγαίνουν σε Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον και να λένε για να μη διαλυθούμε λέμε 'ναι' σε εσάς, αλλά εντός της χώρας λέμε 'όχι';».

Και κλείνοντας εξαπέλυσε και την επίθεση στη ΝΔ και τον επικεφαλής της. 

«Αν φτάσει η συμφωνία στη Βουλή, έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου. Αλλά να ρίξω την κυβέρνηση για να κάνω τη χάρη του Μητσοτάκη για να εξασφαλίσει τη Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον κουμπάρο του τον Μαρινάκη και για να δουν κάποιοι υπουργούς τον Βορίδη της Εθνικής Παράταξης με τα τσεκούρια και τον Άδωνη της Άριας Φυλής, δεν πρόκειται να το κάνω». 

Powered by TUODY Software