Κοτζιάς: Είμαι καθαρός, ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι

Κοτζιάς: Είμαι καθαρός, ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι

"Υπερασπίστηκα την αξιοπρέπεια την δική μου και της κυβέρνησης. Λένε κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Κοτζιάς έβαλε πάνω από το εμείς το εγώ. Και τους απαντώ: Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το εμείς. Μόνο σε σταλινικό καθεστώς δεν μετράνε η αξιοπρέπεια και η τιμή" δήλωσε στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση, μετά την παραίτησή του από το υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Κοτζιάς.

Σε ομιλία του, που πραγματοποίησε αργά το απόγευμα στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης, ανέφερε: "Η Δημοκρατία υπονομεύεται όταν δεν παλεύεις ενάντια στην διαφθορά. Υπονομεύεται όταν ανοίγεις το στόμα σου για να πουλήσεις ομορφιά και εξυπνάδα. Ο πατριωτισμός όμως απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα και χρειάζεται ένα κίνημα ενάντια στον εκφυλισμό και σε όσους απειλούν και εκβιάζουν..

Εκμαυλίζεται ο δημόσιος βίος με fake news...

Το δικό μου στόμα και το στόμα του «Πράττω» δεν κλείνει. Οι απειλές ζωής, οι σφαίρες και οι σακούλες με αίματα δεν είναι Δημοκρατία. Προσωπικά ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι.

Θέλουμε ένα πολιτικό σύστημα ενάντια στην διαφθορά και τους εκβιαστές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση σωτηρίας, τώρα όμως ήρθε η ώρα για άλλες συμμαχίες".

"Εγώ ζω από το μισθό το δικό μου και της συζύγου μου που είναι καθηγήτρια Πανεπιστημίου και είμαι περήφανος για αυτό. Δεν με αγγίζει τίποτα γιατί είμαι καθαρός", είπε μέσα σε έντονο φορτισμένο κλίμα.

"...Είμαι 55 χρόνια στην Αριστερά και είπα στον Τζαννακόπουλο ότι αυτά που είπαν μετά το υπουργικό συμβούλιο είναι γραμμιτζίδικα (..) Η επιστολή μου βοηθά την κυβέρνηση. Εγώ προσπαθώ να είμαι σοβαρός άνθρωπος, λέω λίγα πράγματα. Όποιος ρίχνει λάσπη έχει ήδη βρώμικα τα χέρια του. Δεν κάνουν καλά να παίζουν με αυτά τα θέματα (σ.σ. τα μυστικά κονδύλια). Δεν υπάρχει κράτος που να μην έχει μυστικά κονδύλια".

Ο κ. Κοτζιάς έκανε ένα απολογισμό του έργου του και μίλησε για το Κυπριακό, τις σχέσεις με την Τουρκία και την Αλβανία και για την Συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

"Απαιτείται μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Κυπριακό: Η επόμενη διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει από καλύτερη θέση Έχει μπει το θέμα της ασφάλεια και των εγγυήσεων και πλέον η Κύπρος έχει αναβαθμίσει την θέση της. Στην ίδια κατεύθυνση δουλεύουμε και για την Αλβανία. Έχουμε κάνει μια συνεννόηση πακέτο με την Αλβανία και κάναμε ήδη μετά από 77 χρόνια βρήκαμε τα λείψανα των ηρώων μας και τα ενταφιάσαμε".

Για πρώτη φορά προχωράμε στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης. Μεγαλώνουμε την Ελλάδα γι' αυτό σκούζουν. Προσθέτουμε μια έκταση σαν τη Θεσσαλία... Ασκούμε κλιμακωτά τα δικαιώματα μας".

Αναφερόμενος στο θέμα της ΠΓΔΜ διερωτήθηκε: "Θέλουμε διαμελισμό της γειτονικής χώρας, όπως θέλουν κάποιοι - και θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα - ή ειρηνική συμβίωση και ανάπτυξη στα Βαλκάνια; Θέλουμε ο γείτονας μας να είναι υπό την επιρροή της Τουρκίας; Θέλουμε διαμελισμό της και να πάει η μισή στην Τουρκία και η άλλη μισή στην Αλβανία; Πρέπει να απομακρύνουμε την τούρκικη δαγκάνα".

Η ομιλία με θέμα "Η Ελλάδα σ΄ένα κόσμο που αλλάζει" μεταδόθηκε ζωντανά από την Κίνηση Ιδεών και Δράσης "Πράττω".

Δείτε το βίντεο της ομιλίας:

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software