Σπούδασε μάρκετινγκ, αλλά... έγινε βοσκός- Δείτε το υπέροχο Instagram του!

Σπούδασε μάρκετινγκ, αλλά... έγινε βοσκός- Δείτε το υπέροχο Instagram του!

Μετράει πάνω από 1.000 ακολούθους στο Instagram, λατρεύει τη φύση, καθώς και την καθημερινότητά της σε αυτή - συγκεκριμένα στις βουνοκορφές του Ασπροπόταμου Τρικάλων-, δεν παίζει φλογέρα ως είθισται για... βοσκός, αλλά ξέρει να χειρίζεται τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram σαν... ειδικός!

Ο λόγος για τον Νίκο Κέλλα, ο οποίος παρόλο που σπούδασε μάρκετινγκ, ζει με τη γυναίκα του σε ένα τροχόσπιτο στας εξοχάς και... εκτρέφει πρόβατα!

 «Καλή η πρωτεύουσα, φίλε, αλλά εδώ είναι η ζωή, η ζωάρα όπως λέμε στα μέρη μας» επισημαίνει στη LIFO και συνεχίζει: . «Έκανα αμάν να πείσω τη μάνα μου πως θα γίνω κτηνοτρόφος στα βουνά. Είχε και αυτή στο μυαλό της πως οι αγρότες είναι μέσα στην ανέχεια και τη μιζέρια» 

Ο Νίκος Κέλλας, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στα Τρίκαλα μέχρι την ώρα που έφυγε για σπουδές στο εξωτερικό, όπου παράλληλα εργαζόταν για τα προς το ζην του.

«Θα μπορούσα να μείνω εκεί. Δεν ήθελα όμως να πάρω σύνταξη και μετά να επιστρέψω πίσω στην πατρίδα. Είδαμε έξω πώς είναι και αποφασίσαμε να το φέρουμε στην Ελλάδα. Μόνο που εδώ έχει προϋποθέσεις εσωτερικού και όχι εξωτερικού». Και κάπως έτσι επέστρεψε και έγινε κτηνοτρόφος!

Παρόλο που WIFI τροχόσπιτο δεν υπάρχει, ο ίδιος αναγκάζεται να πληρώνει καθημερινά για να έχει πρόσβαση σε αυτό και να ποστάρει τις καταπληκτικές του φωτογραφίες με  hashtags #mountainslife #vanlife #wayoflife. 

«Μ’ έπεισε η γυναίκα μου, αλλιώς δε θα έφτιαχνα», επισημαίνει στη LIFO. «Το φτιαξα για να με βλέπουν και οι φίλοι μου στην πρωτεύουσα και στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τον Νίκο Κέλλα, ζούμε σε μια εποχή που η κτηνοτροφία στην Ελλάδα έχει γίνει μαζική και βιομηχανική. Ο ίδιος έχει επιλέξει τα πρόβατά του να τρέφονται από τους καρπούς της φύσης και όχι με ζωοτροφές. 

«Νομίζει αυτός που αγοράζει φέτα πως προέρχεται από τα πρόβατά μου που είναι στο βουνό. Δε γνωρίζει, όμως, πως τα πιο πολλά σήμερα, πρόβατα και γίδια, είναι εσώκλειστα σε στάβλους» εξηγεί.  

«Αν φας τυρί από σταβλίσια πρόβατα θα δεις πως δεν έχουν γεύση. Τα περισσότερα ζώα σήμερα είναι με εμβόλια και φάρμακα. Και το κακό είναι πως αυτά μεταφέρονται στον άνθρωπο. Έχουμε φτάσει στο σημείο να υιοθετούν οι Φινλανδοί τον μεσογειακό τρόπο διατροφής και να τον παρατάμε εμείς.».

«Ο άνθρωπος, ξέρεις, μπορεί να ζήσει με πολύ απλά πράγματα, με ψωμί και κρέας ντόπιο»...

Με πληροφορίες από τη LIFO

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software