Τι λένε οι δύο αστυνομικοί που υποβλήθηκαν σε έλεγχο από τον… Ρουβίκωνα

Τι λένε οι δύο αστυνομικοί που υποβλήθηκαν σε έλεγχο από τον… Ρουβίκωνα

Την απίστευτη εμπειρία που βίωσαν, όταν μέλη του Ρουβίκωνα τους υπέβαλαν σε έλεγχο, το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου, περιέγραψαν οι δυο αστυνομικοί της διεύθυνσης αστυνομικών επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στους προϊσταμένους τους. 

Πιο αναλυτικά, είπαν ότι περνούσαν τυχαία από το σημείο. Ο ένας είχε πάει με το μηχανάκι του να πάρει τον συνάδελφό του στην περιοχή. Ξαφνικά, τους περικύκλωσαν 20 άτομα και δεν μπορούσανε, φυσικά, να κάνουνε τίποτε. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς έδειξε την ταυτότητά του και αυτό ήταν όλο.

Πρόσθεσαν, επίσης, ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα αιτιολόγησαν τον έλεγχο, λέγοντας ότι έξω από τα σπίτια τους, άτομα ακροδεξιάς – νεοναζιστικής ομάδας έγραψαν απειλητικά συνθήματα για τη ζωή τους.


Δείτε το βίντεο με τον έλεγχο των αστυνομικών:

Διαβάστε: Economist: Γιατί ο Τσίπρας αφήνει ατιμώρητο τον Ρουβίκωνα
Διαβάστε: Ο Ρουβίκωνας κάνει "εξακρίβωση στοιχείων" σε αστυνομικούς- Απίστευτοι διάλογοι!
 


Εν τω μεταξύ, την έντονη αντίδραση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών έχει προκαλέσει η πρωτοφανής ενέργεια των μελών του Ρουβίκωνα να ελέγξουν… αστυνομικούς!

Ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, χαρακτηρίζει τον Ρουβίκωνα "κράτος εν κράτει" για το οποίο αυτοί που φταίνε "είναι πολύ ψηλά". Ο ίδιος, μιλώντας στο Newsit.gr σημειώνει πως οι συνάδελφοί του στους οποίους έκανε έλεγχο ο Ρουβίκωνας δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, έχοντας απέναντί τους 20 κουκουλοφόρους.

“Σαν σωματείο ειδικών φρουρών φωνάζουμε εδώ και τέσσερα χρόνια για το «κράτος Εξαρχιστάν». Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι να δούμε πριν από λίγο καιρό ανθρώπους που μας παρουσιάστηκαν σαν Ρουβίκωνας να κατεβαίνουν με όπλα και να είναι η πολιτοφυλακή των Εξαρχείων. Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός τότε. Οι συνάδελφοι δεν μπορούσαν να κάτι. Αυτοί που φταίνε είναι πολύ ψηλά.

Ο συνάδελφός μου επέδειξε την αστυνομική του ταυτότητα, αλλά δεν μπορούσε ο ίδιος έχοντας απέναντι 20 κουκουλοφόρους να κάνει κάτι διαφορετικό. Αυτή είναι η κατάντια και η κατάσταση που επικρατεί. Ο Ρουβίκωνας είναι πλέον κράτος εν κράτει”, είπε ο κ. Μαυροειδάκος.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software