Ξέσπασε η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου στη δίκη

Ξέσπασε η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου στη δίκη

«Δολοφόνε, αλήτη. Ο Θεός υπάρχει και θα τιμωρήσει εσένα και τα παιδιά σου. Δολοφόνε». Με αυτά τα λόγια η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, απευθυνόμενη στον βασικό κατηγορούμενο για την απαγωγή και τη δολοφονία του γιου της, τον Αύγουστο του 2012, ολοκλήρωσε την κατάθεσή της ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η Βαρβάρα Θεοδωράκη κατά την κατάθεσή της ξέσπαγε σε λυγμούς.

«Είναι κλέφτης, δολοφόνος, ψεύτης. Και αυτός και η γυναίκα του» φώναζε.

Λίγα λεπτά αργότερα έβγαινε από την αίθουσα υποβασταζομενη.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο ξάδελφος του Μάριου, ο οποίος υποστήριξε ότι όταν οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα, ο 73χρονος κατηγορούμενος προσπαθούσε να αποτρέψει την οικογένεια να ενημερώσει την αστυνομία.

«Με την καθοδήγηση του κατηγορουμένου, η μητέρα του Μάριου πήρε την απόφαση να δανειστεί το ποσό που της ζητούσαν οι απαγωγείς. Μας είπε ο κατηγορούμενος "μην το πείτε  σε κανέναν, δε θα πάτε στην αστυνομία". Επειδή η μητέρα του Μάριου δεν είχε συμπληρώσει το ποσό, ο κατηγορούμενος της έλεγε "κοίτα να δεις, και οι απαγωγείς άνθρωποι είναι, μπορούν να δώσουν μια προθεσμία 10-15 ημερών". Την επόμενη μέρα την πήραν οι απαγωγείς τηλέφωνο και της είπαν το ίδιο.

Ο κ. Νικολούτσος, ο οποίος είχε δει καραμπίνες στο σπίτι του κατηγορούμενου, ανέφερε στο δικαστήριο την προσπάθεια του 73χρονου να καθησυχάσει την οικογένεια ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Κάτι το οποίο στη συνέχεια του δημιούργησε υποψίες.

«Να φύγει από μόνος του αποκλείεται. Δεν είχε λόγο. Μια χαρά περνούσε. Ο Μάριος ήθελε να ζήσει. Κάναμε σχέδια για τις διακοπές» είπε.

Φίλος του Μάριου που κατέθεσε στο δικαστήριο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο 26χρονος δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών. Λίγο αργότερα, ο κατηγορούμενος σηκώθηκε από τη θέση του και τον ρώτησε:

«- Εσύ δεν είσαι που μου έδωσες κλωτσιά στο πρωτόδικο δικαστήριο;

- Ναι. Και λίγες έφαγες. Το παιδί πού το έχεις;».

Πρωτόδικα, ο 73χρονος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η σύζυγός του σε κάθειρξη 18ετών.

Το δικαστήριο διέκοψε για μεθαύριο, αφού προηγουμένως - μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής - διέταξε τη βίαιη προσαγωγή μάρτυρα που φέρεται να συμμετείχε στη μεταφορά της σορού.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software