Αυτοί είναι οι τρεις συλληφθέντες για το διεθνές καρτέλ κοκαΐνης

 Αυτοί είναι οι τρεις συλληφθέντες για το διεθνές καρτέλ κοκαΐνης

Στην δημοσιότητα έδωσαν οι αρχές του Εκουαδόρ τα πρόσωπα των Ελλήνων συλληφθέντων που συμμετείχαν στο πολυεθνικό κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης σε Εκουαδόρ και Ελλάδα.

Με καλυμμένα τα μάτια και τα ονόματά τους, καθώς η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης, οι αρχές του Εκουαδόρ δημοσίευσαν τις φωτογραφίες στην επίσημη σελίδα τους στο Twitter.

Να σημειωθεί πως το μεγάλο, διεθνές κύκλωμα προμήθειας, εισαγωγής και διακίνησης κοκαΐνης στην Ευρώπη και την Αυστραλία, το οποίο είχε παρακλάδια και στην Ελλάδα εξαρθρώθηκε προχτές από την Δίωξη Ναρκωτικών σε συνεργασία με την αμερικανική DEA και αστυνομίες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αυστραλίας.

Διαβάστε: Καρτέλ κοκαΐνης: Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. οι σχέσεις των συλληφθέντων με τον Γιάννη Μακρή

Ανάμεσα στους συνολικά 9 συλληφθέντες για την υπόθεση, που κατηγορούνται για παράνομα κέρδη ύψους 11.000.000 ευρώ, βρίσκονται δύο Έλληνες και ένας Αλβανός που συνελήφθη στην Ελλάδα. Ο ένας μάλιστα από τους Έλληνες λέγεται πως είναι γιος γνωστής αστρολόγου.

Σε ό,τι αφορά τους συλληφθέντες στην Ελλάδα, ηλικίας 41, 42 και 63 ετών, οι Αρχές εκτιμούν ότι είχαν επιφορτιστεί με τον ρόλο του εξοπλισμού των σκαφών (συνήθως ιστιοπλοϊκών) με τα οποία γινόταν η διακίνηση, τον εφοδιασμό τους με εργαλεία και βοηθητικούς χώρους, καθώς και την αναζήτηση πληρωμάτων, τον καθορισμό του προορισμού και τον συντονισμό εν γένει της επικείμενης μεταφοράς.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο 63χρονος και ο 41χρονος, ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, οργάνωση, χρηματοδότηση και μεθόδευση της θαλάσσιας μεταφοράς με το ιστιοπλοϊκό σκάφος μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία.

Άμεσος συνεργάτης αυτών ήταν ο 42χρονος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο και διεκπεραίωση των λεπτομερειών και διαδικασιών της επικείμενης μεταφοράς (έλεγχος καταλληλότητας σκάφους, ανεύρεση skippers αυτού).

Σε βάρος των Ελλήνων συλληφθέντων και του Αλβανού σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του νόμου περί όπλων, καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Powered by TUODY Software