Αδερφός Ζακ Κωστόπουλου: Απαιτούμε δικαιοσύνη

Αδερφός Ζακ Κωστόπουλου: Απαιτούμε δικαιοσύνη

Με επιστολή του ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου, Νίκος λέει ότι ο 33χρονος δολοφονήθηκε σαν τον Σαχζάτ Λουκμάν και τον Παύλο Φύσσα και τονίζει ότι η οικογένεια του Ζακ απαιτεί δικαιοσύνη για να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Ολόκληρη η επιστολή του Νίκου Κωστόπουλου:

«Πριν από δύο μήνες ο αδερφός μου δολοφονήθηκε άγρια στο κέντρο της Αθήνας. Πριν από μερικά χρόνια δύο νέοι άνθρωποι , ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας , επίσης, δολοφονήθηκαν με φασιστικό τρόπο.

Αυτοί που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα ισχυρίζονται ότι είναι απειλή οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι τρανς, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι αλλόθρησκοί, οι διαφορετικοί. Στην πραγματικότητα δεν είναι οι ίδιοι «κανονικοί» άνθρωποι. Είναι αποτρόπαιοι και αδίστακτοι, όπως οι πράξεις τους. Έχουν το θράσος να καταστρέφουν τις ζωές ανθρώπων και των οικογενειών τους.

Καθένας από αυτούς τους τρεις είχε όνειρα, διαφορετικά, μα ανθρώπινα και γενναία. Ο Λουκμαν όνειρα για μια καλύτερη ζωή στη χώρα μας, ο Φύσσας όνειρα για μια ζωή χωρίς φασισμό μα μονάχα σεβασμό για όλους, ο Ζαχαριάς όνειρα για μια ζωή που να χωράει όλους τους ανθρώπους με ποικιλία και ελευθερία.

Είμαστε όμως εδώ, δίπλα στις οικογένειες που πενθούν και αγωνίζονται για μια κοινωνία που θα χωράει τους πάντες. Γιατί δεν θέλουμε αλλά θύματα και απαιτούμε δικαιοσύνη. Για κάθε Λουκμαν, για κάθε Φύσσα, για κάθε Ζαχαρία.

Νίκος Κωστόπουλος»

Πατέρας Ζακ Κωστόπουλου: «Είναι δύο φορές εγκληματίες, να πληρώσουν όλοι»

«Όλοι τους να πληρώσουν. Για μισή ώρα το παιδί μου δέχτηκε έναν βάρβαρο θάνατο. Για μισή ώρα πονούσε και τον ταλαιπωρούσαν, γι' αυτό μας πονάει περισσότερο. Είναι δύο φορές εγκληματίες. Λίγη ανθρωπιά να υπήρχε, θα είχε γλιτώσει». Ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου, Ευθύμης, ζητάει απονομή δικαιοσύνης για τον βάρβαρο και άδικο θάνατο του 33χρονου.

«Όσο περνάει ο καιρός αυτή η οδύνη γίνεται μεγαλύτερη. Βλέπω εφιάλτες. Να μην δεχθεί άλλος γονιός τέτοιους εφιάλτες. Για αυτό θα πρέπει να τιμωρηθούν, χθες. Δεν θα το αφήσω έτσι. Να δουλέψει ο νόμος. Στη Δικαιοσύνη έχω εμπιστοσύνη», είπε ο Ευθ. Κωστόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Κωστόπουλος επέρριψε ευθύνες και για τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο περιστατικό, για τους οποίους διενεργείται ΕΔΕ: «Πιθανόν να φανούν και κάποια άλλα βίντεο, τα οποία σίγουρα υπάρχουν και τα οποία δεν μας δείχνουν. Τα στοιχεία είναι αρκετά να πληρώσουν. Οι αστυνομικοί βγαίνουν και λένε ότι έκαναν το νόμιμο.

Έναν άνθρωπο αιμόφυρτο να τον χτυπάς, αυτό σε καμία πολιτισμένη κοινωνία δεν είναι. Το οφείλω στο παιδί μου να κάνω αυτό γιατί πολεμούσε ενάντια στη βαρβαρότητα και για τα παιδιά κάποιου αυριανού γονιού να μη δεχθεί αυτό που βιώνω και δέχομαι εγώ. Βλέπεις έναν τραυματισμένο, ποιον έπιασαν τον λήσταρχο Νταβέλη;»

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software