Αλλάζει ο καιρός με θυελλώδεις νοτιάδες και καταιγίδες!

Αλλάζει ο καιρός με θυελλώδεις νοτιάδες και καταιγίδες!

Αξιόλογη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ειδικότερα από το μεσημέρι της Κυριακής ο καιρός θα καταστεί άστατος πρώτα από τη δυτική Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες.

Έτσι λοιπόν, αφού αρχικά θα βρέξει στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής οι βροχές θα έχουν επεκταθεί και σε ένα μεγάλο μέρος της υπόλοιπης αρχικά ηπειρωτικής χώρας.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας οι βροχοπτώσεις και οι τοπικές καταιγίδες θα πλήττουν κατά διαστήματα τις περισσότερες περιοχές της χώρας μιας και η διαφαινόμενη κακοκαιρία θα είναι γενικευμένη τόσο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όσο και στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου.

Παράλληλα θα ενισχυθούν οι νοτιάδες στα πελάγη και μάλιστα στο Αιγαίο θα αγγίζουν κατά περιόδους ακόμη και τα 7-8 μποφόρ.

Επίσης λόγω των νοτιάδων θα μεταφερθεί στα νοτιότερα τμήματα και σκόνη από την Αφρική, όχι όμως σε ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις.

Για κακοκαιρία διαρκείας τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου στο Facebook:

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software