Λαφαζάνης: Ψυχροπολεμική η δήλωση Πομπέο για τη Συμφωνία Πρεσπών-Έκθετος ο Τσίπρας

Λαφαζάνης: Ψυχροπολεμική η δήλωση Πομπέο για τη Συμφωνία Πρεσπών-Έκθετος ο Τσίπρας

«Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έγινε για τη φιλία των δυο λαών, αλλά για να απομονωθεί η Ρωσία και να αποκτήσουν ηγεμονικό ρόλο στα Βαλκάνια οι ΗΠΑ», δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Ο κ. Λαφαζάνης σχολίασε τη «δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα μειώσει την "κακόβουλη ρωσική επιρροή"» αναφέρει η ΛΑΕ, τονίζοντας πως «η τοποθέτηση Πομπέο είναι καθαρά ψυχροπολεμική αλλά και αποκαλυπτική των πραγματικών στόχων της Συμφωνίας των Πρεσπών» για να προσθέσει «είναι εντυπωσιακό ότι ο κ. Πομπέο μας λέει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να εξυπηρετηθούν αποκλειστικά τα συμφέροντα και οι απαράδεκτοι σχεδιασμοί των ΗΠΑ για την περικύκλωση και την απομόνωση της Ρωσίας».

Ο ίδιος δε υπογράμμισε, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι οι δηλώσεις Πομπέο «εκθέτουν βαρύτατα εκείνους που συνομολόγησαν τη συμφωνία των Πρεσπών και ιδιαίτερα στην Ελλάδα καθώς πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η συμφωνία αυτή δεν έγινε για τη φιλία και τη συνεργασία των δυο λαών, αλλά για να αποκτήσουν οι ΗΠΑ, έναν ηγεμονικό κεντρικό ιμπεριαλιστικό ρόλο στα δυτικά Βαλκάνια και συνολικότερα στην περιοχή» προειδοποιώντας πως «αυτό είναι αποσταθεροποιητικό για την περιοχή μας και μεγάλος κίνδυνος για την ειρήνη».

Τέλος, αναφερόμενος «στους αμερικανικούς ισχυρισμούς περί ρωσικής απειλής στα Βαλκάνια» είπε πως «η Ρωσία αναπτύσσει στην περιοχή πολιτική ειρήνης φιλίας συνεργασίας και σταθερότητας και αποτελεί μεγάλο ανάχωμα στη βαλκανική ενάντια στον πόλεμο, στους επεκτατισμούς, στις συγκρούσεις και στην εχθρότητα ανάμεσα σε χώρες και σε λαούς». «Αυτόν τον εποικοδομητικό ρόλο της Ρωσίας στην περιοχή μας και ειδικά στα Βαλκάνια, εμείς τον στηρίζουμε απολύτως» κατέληξε ο ίδιος, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Powered by TUODY Software