Συνέδριο ΝΔ: Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

Συνέδριο ΝΔ: Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

Μήνυμα συστράτευσης και νίκης στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας με την ομιλία του τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ.

«Η ΝΔ μπορεί πάντα να προχωρά μπροστά κόντρα στις δυνάμεις του λαϊκισμού και στην ευτέλεια της διακυβέρνησης της χώρας από το παρακμιακό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου», είπε και σημείωσε: «Η αλλαγή για την οποία διψάει η χώρα έρχεται. Ξέρουμε ότι θα νικήσουμε, αλλά αυτό δεν φτάνει, αυτό που χρειάζεται είναι να νικήσει η χώρα τα εμπόδια που συσσωρεύτηκαν».

«Ελπίζω αυτός να είναι ο τελευταίος κρίκος μίας αλυσίδας ντροπής τα τελευταία 4 χρόνια. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, υπονόμευσε το τέλος του δεύτερου προγράμματος, γιατί η Ελλάδα έβγαινε από τα μνημόνια, θα τα είχαμε αφήσει πίσω αν δεν είχε μεσολαβήσει ο κ. Τσίπρας που έφερε το 3ο αχρείαστο μνημόνιο, μας στοίχισε 100 δισ., φόρτωσε 29 νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, διπλασίασε τα χρέη των ιδιωτών προς το κράτος και μας έβαλε σε ένα τέταρτο άτυπο μνημόνιο, εισέβαλε με στρατιές διορισμών στο κράτος, αύξησε τις δαπάνες μισθοδοσίας κατά 2 δισ., το κράτος μεγάλωσε αλλά δεν έγινε καλύτερο».

 Αναφερόμενος στο πρόγραμμά σημείωσε: «Λιγότεροι φόροι και εισφορές, έκρηξη επενδύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού διπλάσια από τον ρυθμό ανάπτυξης, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αύξηση αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται.

Ασφάλεια, δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Θέλουμε κι ένα κράτος δικαίου που οι νόμοι θα εφαρμόζονται από ανεξάρτητη δικαιοσύνη, ένα κράτος που θα είναι δίπλα στον πολίτη, αλλά θα λειτουργεί και με αξιοκρατία και με αξιολόγηση. Γιατί μόνο μέσα από την αξιολόγηση μπορούμε να επιβραβεύσουμε τους καλύτερους».

Η ΝΔ διαχρονικά υπερασπίστηκε ότι «ανήκουμε στην Ευρώπη», είπε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε αναφορά στον Μάνφρεντ Βέμπερ που συμμετείχε και παρακολούθησε τις εργασίες του Συνεδρίου, λέγοντας ότι είναι σταθερός και ειλικρινής φίλος της ΝΔ, αλλά και της Ελλάδας και θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ

Έκανε σύντομη αναφορά στα συμβάντα της περασμένης Παρασκευής, λέγοντας ότι από τη μία υπήρχε ένα ανοικτό συνέδριο και από την άλλη «η θλίψη και η μιζέρια της αντισυγκέντρωσης που έστησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, μία αστυνομοκρατούμενη εκδήλωση στην οποία οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους συμμετέχοντες».

Κάνοντας επίθεση στον πρωθυπουργό και συνολικά στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με έμφαση στο ονοματολογικό με την πΓΔΜ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος και βλέποντας το φάσμα της ήττας γίνεται πιο νευρικός. Τον αφήνω να βυθιστεί στον δικό του βάλτο γιατί τα "Μυστικά του Βάλτου" αμφιβάλλω αν τα έχει διαβάσει"».

Δεν είναι εξοικειωμένος με αυτή την ιστορία, είπε και πρόσθεσε ότι «αν ήταν εξοικειωμένος δεν θα πήγαινε να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε τη Μακεδονία. Δεν σώσατε τη Μακεδονία, κ. Τσίπρα, το μόνο που κάνατε ήταν να δώσετε την εθνότητα και τη γλώσσα, το μόνο που κάνατε ήταν να πείτε "ναι" εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν "όχι". Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες, σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας». 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software