Απίστευτη τραγωδία: Υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί ο 6χρονος

Απίστευτη τραγωδία: Υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί ο 6χρονος

Υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν το μικρό Χάρη στη ζωή κατέβαλαν οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".

Από το απόγευμα της Τρίτης, όταν η μητέρα του τον βρήκε αναίσθητο στο δωμάτιο του σπιτιού τους, με το λουρί του σκύλου περασμένο στο λαιμό του μέχρι και σήμερα, Τετάρτη στις 11:55 το πρωί όταν άφησε την τελευταία του πνοή, οι γιατροί έδωσαν μεγάλο αγώνα.

Το παιδί ήταν διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μικρός Χάρης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς σφυγμό στις 16:50 το απόγευμα της Τρίτης και αμέσως ξεκίνησαν οι προσπάθειες διάσωσης.

Επί 35 λεπτά προσπαθούσαν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή. 

Όταν τα κατάφεραν, τον έβαλαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο εγκέφαλός του δεν αιματωνόταν και είχε υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ύστερα, του έγινε αξονική, υπερηχογράφημα άνω / κάτω κοιλίας και εντοπίστηκαν προβλήματα στο συκώτι, τη σπλήνα, το έντερο, τους νεφρούς.

Το πρωί της Τετάρτης (19.12.2018), ο 6χρονος Χάρης υπέστη ξανά καρδιακή ανακοπή. Του έγινε και πάλι ανάνηψη αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή στις 11:55.

Διαβάστε: Τραγωδία: Νεκρός 6χρονος, κρεμάστηκε με λουρί σκύλου...Τι δήλωσε ο διοικητής του Παίδων Αγλαΐα ΚυριακούΤο ανακοινωθέν του νοσοκομείου 

Ο ασθενής Σ. Ι.-Χ. του Ν., ηλικίας 6 ετών νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού από τις 18/12/2018 και ώρα 16:50.

Το παιδί διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ άσφυγμο – απνοϊκό με κόρες σε μυδρίαση και έγινε άμεσα προχωρημένη καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Στα 35 λεπτά ανάνηψης, ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και εισήχθη στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε κρίσιμη – βαρύτατη κλινική εικόνα με αιμοδυναμική αστάθεια υπό φαρμακευτική υποστήριξη και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Έγινε Αξονική Τομογραφία εγκεφάλου και Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης με ευρήματα υπέρ ανοξικής εγκεφαλοπάθειας. Επίσης διενεργήθηκε υπερηχογράφημα άνω/κάτω κοιλίας με παθολογικά ευρήματα από ήπαρ, σπλήνα, έντερο, νεφρούς, που πιθανώς οφείλονται σε σπλαχνική υποάδρευση.

Σήμερα παρουσίασε εκ νέου καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη και παρά τις προσπάθειες, το παιδί απεβίωσε στις 11:55 π.μ στις 19.12.2018.

Πως συνέβη το δυστύχημα

Όπως είπε ο θείος του παιδιού, στον ΑΝΤ1, το παιδάκι έπαιζε με το λουράκι του σκύλου.

Έβαλε ένα μικρό τραπεζάκι που υπήρχε στο σπίτι του πάνω στο κρεβάτι, ανέβηκε πάνω και στερέωσε το λουρί σε ένα μικρό καρφάκι που υπήρχε στον τοίχο.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες το λουρί μπλέχτηκε στο λαιμό του παιδιού που φαίνεται ότι έχασε την ισορροπία του και κρεμάστηκε.

Η μητέρα του βρισκόταν στην κουζίνα και δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη, ενώ η 13χρονη αδελφή του μικρού ήταν σε διαφορετικό δωμάτιο.

Αφού πέρασε κάποια ώρα, η μητέρα συνειδητοποίησε ότι δεν ακούει τον μικρό να παίζει. Πήγε στο δωμάτιο και αντίκρισε το παιδί της κρεμασμένο.

Προσπάθησε να του δώσει το φιλί της ζωής.

Τις φωνές της άκουσε μια γειτόνισσα που έσπευσε σε βοήθεια. Άμεσα ειδοποιήθηκε κι έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε το άτυχο αγοράκι στο νοσοκομείο.

Powered by TUODY Software