Ο Κουφοντίνας έκανε τη βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας!

Ο Κουφοντίνας έκανε τη βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας!

Έκπληκτοι δεκάδες πολίτες είδαν το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου να κάνει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει πάρει την έκτη άδεια του από τις φυλακές, για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο αρχιεκτελεστής της 17Ν μαζί με τον γιο του Έκτορα και συνοδεία 4-5 ατόμων, έκανε βόλτα μετά τις 16:30 στην οδό Βουκουρεστίου και στην πλατεία Συντάγματος, ενώ πέρασε και από την οδό Σόλωνος, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του iefimerida.gr.

Αποσβολωμένοι τον κοίταζαν αρκετοί πολίτες. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από τότε που παραδόθηκε στις Αρχές (5 Σεπτεμβρίου 2002) που κάνει βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή του την 6ημερη άδεια που πήρε στις 28 Δεκεμβρίου, ο Κουφοντίνας έχει δικαίωμα να κινηθεί σε όλο το νομό Αττικής. 

To πρωί της Παρασκευής 28/12 ο Κουφοντίνας βγήκε από τις φυλακές Βόλου, όπου κρατείται από τον περασμένο Αύγουστο - και  η άδειά του θα διαρκέσει -μαζί με τις δύο επιπλέον ημέρες που χορηγούνται, εκ του νόμου, ως "οδοιπορικά"- συνολικά έξι ημέρες.

Συνολικά από τον Νοέμβριο του 2017, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, έχει λάβει τέσσερις 48ωρες άδειες και δυο άδειες των έξι ημερών. Το 2018 έχει βρεθεί εκτός φυλακής συνολικά 18 ημέρες.

Στην αρχή μάλιστα οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί ήταν αυστηρότεροι. Κατά τη διάρκεια των πρώτων αδειών του, είχε την υποχρέωση να παραμένει στο σπίτι του στο Βαρνάβα Αττικής και να παρουσιάζεται κάθε ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Πλέον αρκεί να παρουσιαστεί, σε ολόκληρη τη διάρκεια της άδειάς του, μια μόνο φορά στο αστυνομικό τμήμα 

O Δ. Koυφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της 17Ν, είχε δηλώσει εξ' αρχής ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 200 αδικήματα σε 84 ενέργειες, μεταξύ των οποίων και για ανθρωποκτονίες, που διέπραξε ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, από τις αρχές του 1983. Μεταξύ άλλων κατηγορήθηκε για 11 δολοφονίες.

Πρωτόδικα, του είχαν επιβληθεί 13 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στη 17Ν.

Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, του επιβλήθηκαν 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη 17Ν.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software