Ποιοι βουλευτές θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ποιοι βουλευτές θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Η επίσκεψη Μέρκελ ανέβαλε για περίπου ένα 24ωρο τις πολιτικές εξελίξεις, που έχουν προδιαγραφεί τόσο με την συνέντευξη Τσίπρα στην Έλλη Στάη, την Τετάρτη, όσο και με τις δηλώσεις Καμμένου και στελεχών των ΑΝΕΛ.

Με τα έως τώρα δεδομένα, το «διαζύγιο» πρέπει να θεωρείται μονόδρομος, εκτός κι αν στην συνάντηση Τσίπρα- Καμμένου την Παρασκευή υπάρξει ανατροπή της τελευταίας στιγμής.

Είναι, λοιπόν, λογικό να τρέχει το ρεπορτάζ για τους έξι βουλευτές που θα μπορούσαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με τους 145 της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετρώντας τους «έξι», η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Αικατερίνη Παπακώστα- Σιδηροπούλου είναι βέβαιο ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στην οποία μετέχει, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει και υπέρ της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Από το κόμμα των ΑΝΕΛ, τρεις τουλάχιστον βουλευτές που δεν είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τον πρόεδρο τους Πάνο Καμμένο και να στηρίξουν την κυβέρνηση είναι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, αλλά και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος έχει ταχθεί κατά της «Συνθήκης των Πρεσπών» αποσυνδέοντας, όμως, τη στάση του για τη στήριξη της κυβέρνησης.

Στην ίδια γραμμή βρίσκεται, ακόμα ένας βουλευτής από την Κ.Ο των ΑΝΕΛ που θα μπορούσε να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά όχι την συνθήκη των Πρεσπών, είναι ο Κώστας Ζουράρις ο οποίος έχει δηλώσει: «Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να ρίξω αριστερή κυβέρνηση, με το βάρος το οικογενειακό που κουβαλώ και την προσωπική μου περιπέτεια».

Όμως ποιος βουλευτής θα μπορούσε να είναι ο 151ος που θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα;

Αυτός δεν αποκλείεται να είναι ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης ο οποίος εμφανίζεται να στηρίζει και την «συνθήκη των Πρεσπών».

Ένας ακόμα βουλευτής που θα μπορούσε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης είναι ο Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, όμως, σήμερα έθεσε ως προϋπόθεση να προηγηθεί της ψήφου εμπιστοσύνης, η κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών»

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software