Τσιόδρας: Εκτός Ποταμιού ο Δανέλλης

Τσιόδρας: Εκτός Ποταμιού ο Δανέλλης

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού βρίσκεται πλέον ο Σπύρος Δανέλλης, ύστερα από την απόφασή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Εντός της ημέρας αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της διαγραφής, ενώ σημειώνεται πως όλη η ΚΟ του κόμματος ζητά την αποπομπή του.

«Διεμήνυσε ο κ. Δανέλλης στον κ. Θεοδωράκη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν γίνεται ένα μέρος του Ποταμιού να είναι στην αντιπολίτευση κι ένας βουλευτής να είναι στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι αυτονόητο ότι ο κ. Δανέλλης είναι εκτός Ποταμιού, όταν παραβιάζει αποφάσεις του συνεδρίου και της ΚΟ» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στο Open TV.

«Υπάρχει πολιτικό ζήτημα μ' αυτήν την κυβέρνηση όπως αυτή διαμορφώνεται με τα νέα δεδομένα» σημείωσε ο κ. Τσιόρδας, προσθέτοντας ότι η παράταξή του ενδέχεται να αναθεωρήσει τη στάση της, ενόψει των πολιτικών εξελίξεων.

Εξαπέλυσε δε επίθεση στην κυβέρνηση, η οποία επιχείρησε, όπως σημείωσε, να «ψαρέψει» από όλες τις παρατάξεις βουλευτές για να πάρει το πολυπόθητο αριθμό για την εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης.

«Δεν έχουμε δει ποτέ να γίνεται αυτό το πράγμα. Είναι ευτελισμός. Γυρίζουν την πλάτη στον κόσμο που ψήφισε. Δεν γίνεται άλλο να ψηφίζει ο λαός κι άλλο να βλέπει να γίνεται στη Βουλή. Δεν μπορεί αυτή η διαδικασία, να είναι εντάξει. Υπάρχει ζήτημα σε σχέση με την κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη από την ΚΟ του Ποταμιού είχε προαναγγείλει ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς, χαρακτηρίζοντας «στενάχωρη και δυσάρεστη εξέλιξη» την απόφαση του βουλευτή να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου δήλωσε: «Δεν του το συγχωρώ του Δανέλλη. Κατά συνείδηση ο καθένας πρέπει να αποφασίσει, αλλά κρατήστε μικρό καλάθι, μην βάζετε στοίχημα ότι θα ψηφίσουν τη συμφωνία οι τέσσερις του Ποταμιού». Παράλληλα, ο κ. Αμυράς εκτίμησε πως ο κ. Δανέλλης θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν δεν διαγραφεί ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι, φεύγω εγώ», δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός.

Ερωτηθείς για το αν θα διαγραφεί ο κ. Δανέλλης, ο Σπύρος Λυκούδης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 απάντησε ότι «όταν ένας μη κυβερνητικός βουλευτής περνάει στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία αυτομάτως επέρχεται μια ρήξη. Δεν είναι τιμωρία ή θυμός, είναι μονόδρομος, είναι προφανή αυτά τα πράγματα».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software