Αμυράς: Δεν θα βρείτε τους 151 για τις Πρέσπες

Αμυράς: Δεν θα βρείτε τους 151 για τις Πρέσπες

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς κατά την ομιλία του στη Βουλή αμφισβήτησε την εκτίμηση της κυβέρνησης πως θα βρεθούν 151 βουλευτές που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Θα βρείτε απόψε μία ψήφο για την ψήφο εμπιστοσύνης, δεν θα βρείτε όμως τους 151 βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού στη Βουλή.

«Αύριο ναι, θα έχετε τη δυνατότητα να συνεχίσετε να πορεύεστε με πλειοψηφία που θα βασίζεται σε μια ψήφο εμπιστοσύνης που προκαλεί πολλά ερωτήματα. Δεν θα βγείτε όμως νικητές αλλά ηττημένοι, δεν θα βγείτε ενωμένοι αλλά ηττημένοι. Δεν κερδίζει πολιτική με παζάρια», επεσήμανε ο κ. Αμυράς και πρόσθεσε: «Φυσικά το Ποτάμι θα καταψηφίσει την ψήφο εμπιστοσύνης. Θα πάρετε τους 151 με χρυσοδάνεια, με τέσσερεις βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, έναν από τη Νέα Δημοκρατία, μία ψήφο από το Ποτάμι και ένα από την Ένωση Κεντρώων αλλά από βουλευτές που εξελέγησαν από άλλα κόμματα και τώρα βρίσκονται στο πλάι σας».

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Μετά τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη, κορυφαία στελέχη του Ποταμιού εξέφρασαν την άποψη ότι το κόμμα θα πρέπει να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως... αντίποινα προς την κυβέρνηση για το θέμα Δανέλλη. Στον αντίποδα, όμως, τόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης όσο και άλλοι βουλευτές (και ευρωοβουλευτές) έχουν εκφραστεί θετικά για το ζήτημα.

Ο Γιώργος Αμυράς, που ανήκει στην ομάδα εκείνων που έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν τη Συμφωνία, μιλώντας στο Ρ/Σ/ Πρώτο Θέμα δήλωσε με νόημα «εμένα με ενδιαφέρει να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών και να πέσει ο Τσίπρας».

Παράλληλα, σε πρωινές δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος σημείωσε ότι υπάρχουν δύο σκέψεις στο Ποτάμι «η μία είναι να καταψηφίσουμε και οι πέντε τη Συμφωνία και η άλλη να απέχουμε ως κόμμα από την ψηφοφορία».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software