Ο Καμμένος διέγραψε Κουντουρά και Κόκκαλη- Παραιτήθηκε από τους ΑΝΕΛ η Χρυσοβελώνη

Ο Καμμένος διέγραψε Κουντουρά και Κόκκαλη- Παραιτήθηκε από τους ΑΝΕΛ η Χρυσοβελώνη

Με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, η βουλευτής Α' Αθηνών Έλενα Κουντουρά και ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης διαγράφονται οριστικά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ την  παραίτησή της από μέλος του κόμματος γνωστοποίησε  η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με επιστολή της στον Πάνο Καμμένο.

Πιο αναλυτικά, η κ. Κουντουρά και ο κ. Κόκκαλης διεγράφησαν από τους ΑΝΕΛ, διότι ως μέλη των ΑΝΕΛ και κατέχοντας υπουργικές θέσεις αρνήθηκαν να παραιτηθούν από τις θέσεις αυτές και αντιτάχθηκαν κατ' αυτόν τον τρόπο "ευθέως", όπως αναφέρουν οι σχετικές αποφάσεις στις πολιτικές επιλογές του Κινήματος για αποχώρηση των μελών των ΑΝΕΛ από υπουργικές θέσεις που κατέχουν.

Όπως σημειώνεται στις αποφάσεις η πράξη αυτή συνιστά ευθεία παραβίαση εκ μέρους των, των διατάξεων τόσο του Καταστατικού όσο και του Κώδικα Δεοντολογίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Διαβάστε εδώ την απόφαση για τη διαγραφή του κ. Κόκκαλη, και εδώ την απόφαση για τη διαγραφή της κυρίας Κουντουρά.

Νωρίτερα, την παραίτησή της από μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, γνωστοποίησε με επιστολή της στον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο, η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Όπως αναφέρει στην πρώτη παράγραφο της επιστολής της, "η θέση μου είναι πως οι προσωπικές σας επιλογές για θέματα που αφορούν κρίσιμα ζητήματα της χώρας μας, την πορεία της κυβέρνησης, καθώς και η ατομική σας συμπεριφορά, ιδίως αυτή έναντι συναδέλφων και εμού, δεν μου αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο". 

Η κ. Χρυσοβελώνη ευχαριστεί τον Π. Καμμένο για την έως τώρα πολιτική τους συμπόρευση και συνεργασία, καθώς και για τις φορές που της πρότεινε την ανάληψη συγκεκριμένων πολιτικών καθηκόντων, και προσθέτει ότι κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί προς όφελος της κοινωνίας και της πατρίδας. 

"Οι δρόμοι μας στη πολιτική χωρίζουν διότι απλώς διαφωνούμε, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Οι επιλογές μας θα κριθούν από τους πολίτες αλλά πρωτίστως τη συνείδηση μας. Καλή μεν η φιλία, φιλτάτη δε η αλήθεια" αναφέρει στην επιστολή της η κ. Χρυσοβελώνη, "ιδίως όταν αφορά στο μέλλον των συμπολιτών μας, στο συμφέρον της Ελλάδας και στην ατομική πολιτική ευθύνη, όπως ο καθένας από εμάς την αντιλαμβάνεται, την οποία οφείλουμε να αναλαμβάνουμε".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software