Κικίλιας: Ο Αλ. Τσίπρας υποτίμησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων

Κικίλιας: Ο Αλ. Τσίπρας υποτίμησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων

Την εκτίμηση πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι καταλύτης των εξελίξεων και θα βαρύνει στις αποφάσεις οι οποίες θα παρθούν, εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στο συλλαλητήριο το οποίο διοργανώνεται την Κυριακή στην Αθήνα στο οποίο και, όπως, είπε, θα είναι παρών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ», ο κ. Κικίλιας είπε πως η Νέα Δημοκρατία δεν καπηλεύεται και δεν καπελώνει κανένα συλλαλητήριο, προσθέτοντας πως ο κάθε δημοκράτης πολίτης είναι ελεύθερος να αποφασίσει αν θα συμμετέχει ή όχι.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να κάτσει αναπαυτικά στην πολυθρόνα του στο σπίτι του και να ανοίξει το δέκτη της τηλεόρασης για να δει τα εκατομμύρια των Ελλήνων που είναι απέναντι στην απόφασή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Διέπει οριζόντια την ελληνική κοινωνία ο νέος πατριωτισμός. Αισθάνομαι και πιστεύω ότι όταν κούναγε τη ρηματική διακοίνωση που εστάλη από τα Σκόπια, μάλλον δεν κατάλαβε ότι μέσα σε αυτή λέει δύο φορές "μακεδονικός λαός" που σημαίνει "μακεδονικό έθνος". Αυτό που αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση είναι η πεμπτουσία του αλυτρωτισμού», δήλωσε διερωτώμενος αν στο ΥΠΕΞ υπάρχει υπεύθυνος υπουργός που ασχολείται με αυτά τα θέματα. Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρει διαρκώς τη «μακεδονική γλώσσα», τονίζοντας πως αυτό υπάρχει και στη ρηματική διακοίνωση.

«Ο κ. Τσίπρας υποτίμησε και υποβάθμισε τον πατριωτισμό των Ελλήνων και θεωρεί, όπως επανέλαβε στη Βουλή προχθές, ότι τα εκατομμύρια των Ελλήνων που πιστεύουμε στην Ιστορία μας, στην παράδοσή μας, στη θρησκεία μας, σε αυτά τα οποία ακολουθούν τους πρόγονούς μας, εμάς και τα παιδιά μας, είμαστε όλοι ακροδεξιοί και ακραίοι εθνικιστές. Προφανώς και δεν ισχύει κάτι τέτοιο», υποστήριξε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος και ξεκαθάρισε πως σέβεται όσους είχαν από την αρχή μια σταθερή θέση απέναντι από τα δικά του πιστεύω. Τόνισε, όμως, πως καυτηριάζει αυτούς οι οποίοι «για μικροπολιτικά συμφέροντα, είτε είναι μια υπουργική καρέκλα είτε είναι αυτά τα οποία διακινούνται στα δημοσιογραφικά γραφεία περί χρεών είτε είναι το πολιτικό μέλλον κάποιων μηνών, δέχονται να ευτελίσουν εαυτόν και να ξεγυμνωθούν πολιτικά μπροστά στον ελληνικό λαό».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software