Φίλης: Η επίλυση του Μακεδονικού είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ

Φίλης: Η επίλυση του Μακεδονικού είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ

Όλοι όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία δεν ήταν ακροδεξιοί, «αλλά δεν έλειπε κανένας ακροδεξιός από εκεί και αυτοί έδωσαν το στίγμα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, απορρίπτοντας τα περί προβοκάτσιας και εγκαλώντας τον κ. Μητσοτάκη γιατί δεν κατήγγειλε την απόπειρα κατάληψης της Βουλής από τους ακροδεξιούς.

«Ο κ. Μητσοτάκης είδε τι έγινε στα σκαλάκια της Βουλής;» διερωτήθηκε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» σημειώνοντας ότι «το συλλαλητήριο ήταν μικρότερο από το προηγούμενο. Φυσικά, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται είναι ένα στοιχείο δημοκρατικής συμμετοχής. Δυστυχώς, όμως, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Πήγαν άνθρωποι με κάποιες εθνικές ευαισθησίες για το θέμα της Μακεδονίας, σίγουρα όμως τον τόνο τον έδωσαν οι ακροδεξιοί με τα επεισόδια που δημιούργησαν, με τα συνθήματα όπως "οι πολιτικοί προδίδουν τη Μακεδονία", ή την απόπειρα να καταλάβουν τη Βουλή», συμπλήρωσε ο κ. Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν είναι ακροδεξιό κόμμα η ΝΔ, λαϊκό κόμμα είναι με φιλελεύθερους, δημοκρατικούς πολίτες που το ψηφίζουν, αλλά και με μια ισχυρή ακροδεξιά φωλιά που συνεχώς θέλει να φτιάξει σχέσεις με την Χ.Α.

Ο κ. Φίλης διαβεβαίωσε ότι «θα υπάρξουν σίγουρα 151 ψήφοι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών» καθώς και ότι θα έπρεπε η ψήφος για τόσο μεγάλης εθνικής σημασίας ζητήματα να είναι κατά συνείδηση, όπως αναφέρει και το Σύνταγμα.

Διευκρίνισε, τέλος, πως δεν υπάρχει σκοπιμότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαλύσει τα μικρότερα κόμματα όπως κατηγορείται από την αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι «η επίλυση του Μακεδονικού είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πολιτική του».

 

Powered by TUODY Software