Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν τη Ρόδο- Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν τη Ρόδο- Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Πολλά προβλήματα, ευτυχώς όχι ιδιαίτερα σοβαρά, προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 11 και 12 μποφόρ, που έπνεαν το βράδυ της Τρίτης στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, ξεριζώθηκαν δένδρα σε διάφορα σημεία του νησιού, ξηλώθηκαν σήματα της τροχαίας και διαφημιστικές πινακίδες, έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων ενώ κύματα πλημμύρισαν τις λιμενικές ζώνες προκαλώντας ζημιές.

Είναι ενδεικτικό της σφοδρότητας των ανέμων ότι "φούσκωσε" και "άνοιξε" το πεζοδρόμιο δίπλα στο εμβληματικό ελαφάκι στο Μανδράκι της Ρόδου.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων υπήρξαν επίσης διακοπές ρεύματος τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του νησιού και προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες.

Για αρκετά προβλήματα που ωστόσο είναι διαχειρίσιμα έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, Αγαπητός Πάλλας.

Στην παραλιακή περιοχή Στεγνά Αρχαγγέλου έχουν ξηλωθεί δρόμοι, ενώ υπάρχουν σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης και στο δίκτυο φωτισμού και ζημιές έχουν καταγραφεί και στις περιοχές Χαράκι και Καλλιθέα.

Από νωρίς το πρωί πάντως οι καιρικές συνθήκες στο νησί έχουν βελτιωθεί και δεν υπάρχουν προβλήματα. 


Πηγή φωτό: Ροδιακή, Σεμπάστιαν Καστρουνής

Powered by TUODY Software