Κακοκαιρία: Μετά το χαλάζι, έρχεται το χιόνι!

Κακοκαιρία: Μετά το χαλάζι, έρχεται το χιόνι!

Σε κλοιό κακοκαιρίας παραμένουν πολλές περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο αέρας σε πολλά σημεία ξερίζωσε δέντρα. Η βροχή προκάλεσε κατολισθήσεις, ενώ  έριξε χαλάζι μέσα στην Αθήνα.

Μέσα σε λίγα λεπτά, η μέρα έγινε… νύχτα το μεσημέρι της Τετάρτης (06/02) στην πρωτεύουσα. Ο καιρός έδειξε τα δόντια του και η ισχυρή χαλαζόπτωση δεν άργησε να προκαλέσει προβλήματα.
Σε ορισμένα σημεία, με τη χαλαζόπτωση έμοιαζε λες και είχε χιονίσει. Οι δρόμοι από τη μια στιγμή στην άλλη μετατράπηκαν σε ποτάμια και ήταν δύσκολο ακόμη και να βρει κανείς… πεζοδρόμιο!

Δεν ήταν βέβαια μόνο το κέντρο της Αθήνας που είχε προβλήματα από την ισχυρή χαλαζόπτωση. Σε χρόνο- ρεκόρ άνοιξαν οι ουρανοί και στο Παγκράτι, με το χαλάζι να πέφτει κατά ριπάς.

Ίδιο ήταν το σκηνικό σε Ηλιούπολη και Άλιμο, όπου οι υαλοκαθαριστήρες των αυτοκινήτων δεν… προλάβαιναν να καθαρίζουν!

 

Διαβάστε: Κακοκαιρία με λασποβροχές, χιόνια και χαλάζι!


Λακωνία

Στο δρόμο Σκούρα – Πυρί έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και λόγω της απουσίας … στηθαίων τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι έντονα. Μάλιστα, πολλά είναι τα τηλεφωνήματα προς την Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων.

Οι εν λόγω ζημιές που έχουν προκληθεί παρουσιάζουν ιδιαίτερη επικινδυνότητα για τους οδηγούς, ενώ μεγάλα είναι τα παράπονα από τους κατοίκους των οικείων περιοχών για την αδυναμία ομαλής διέλευσης στα συγκεκριμένα σημεία.

Η κακοκαιρία πλήττει και τη Μονεμβασιά μέχρι τον Άγιο Φωκά.

 


Αρκαδία

Σοβαρότατα προβλήματα έχουν προκαλέσει στο χωριό Ζευγολατιό, στην Αρκαδία οι βροχοπτώσεις του τελευταίου 24ώρου. Τα νερά έχουν πλημμυρίσει τον οικισμό, καλύπτοντας δρόμους και πεζοδρόμια αλλά και τη βάση των κτηρίων.

Η Πυροσβεστική δεν έχει ακόμα αρχίσει την επιχείρηση άντλησης των υδάτων καθώς δεν είναι γνωστό πού θα διοχετευτούν τα νερά. Η σχετική απόφαση, σύμφωνα με την Υπηρεσία, πρέπει να ληφθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε: Κακοκαιρία: «Πνίγηκε» από την βροχή το Ζευγολατιό στην Αρκαδία


Κορινθία

Όπως θα δείτε στις εικόνες το τοπίο έχει ντυθεί στα λευκά, στα ορεινά της Κορινθίας.


Ρόδος

Αρκετά προβλήματα, προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 11 και 12 μποφόρ, που έπνεαν από το βράδυ της Τρίτης (05/02) στο νησί της Ρόδου.

Διαβάστε: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν τη Ρόδο- Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Ξεριζώθηκαν δένδρα σε διάφορα σημεία του νησιού, ξηλώθηκαν σήματα της τροχαίας και διαφημιστικές πινακίδες έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων, ενώ κύματα πλημμύρισαν τις λιμενικές ζώνες προκαλώντας ζημιές.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων υπήρξαν επίσης διακοπές ρεύματος τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του νησιού και προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες.

Powered by TUODY Software