Στα "κάγκελα" οι αγρότες: Μπλόκα στην εθνική Κορίνθου- Πατρών και στις σήραγγες Τεμπών

Στα "κάγκελα" οι αγρότες: Μπλόκα στην εθνική Κορίνθου- Πατρών και στις σήραγγες Τεμπών

Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους στήνοντας μπλόκα σε καίρια σημεία των εθνικών οδών αποφάσισαν οι αγρότες. 

Πιο αναλυτικά, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημα τους για συνάντηση με διυπουργικό κλιμάκιο,  αποφάσισαν  να μετακινηθούν, το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου (9/2), στην εθνική οδό, στο ύψος των σηράγγων των Τεμπών με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, προκειμένου να αποκλείσουν και τις δύο σήραγγες των Τεμπών στην Εθνική Οδό.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη (5/2) οι αγρότες της Νίκαιας- οι οποίοι ως "άνευ ουσίας"  το κάλεσμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη- απέκλεισαν, επί δίωρο τον κόμβο Πλατυκάμπου της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

- Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας

- Στην Εθνική Οδό Βέροιας - Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας

- Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου

- Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης

- Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης

- Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρο.


Οι αγρότες της Πελοπονήσσου

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (7/2) κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες της Αιγιαλείας. Όπως αποφάσισαν θα προβούν σε καθολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου.

Η δυναμική κινητοποίηση των αγροτών θα γίνει την Πέμπτη, στις 16:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες έλαβαν την απόφασή τους σε ευρεία συνέλευση που έγινε το βράδυ της Τρίτης (5/2).

Οι αγρότες της περιοχής ζητούν από την κυβέρνηση να προγραμματιστεί, άμεσα, συνάντηση προκειμένου να θέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους.

Ο Γιάννης Μποδιώτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου "Μπακόπουλος – Ντρίνιας" κάλεσε "όλους τους Αιγιαλείς, από κάθε κλάδο, να συστρατευθούν με το αγροτικό κίνημα", τονίζοντας ότι "τα προβλήματα των αγροτών μάς αφορούν όλους. Όλοι την Πέμπτη στις 16:00".


Κέρκυρα

Απόφαση να μπουν δυναμικά στον "χορό" των κινητοποιήσεων, έλαβαν και οι αγρότες της Κέρκυρας

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νησιού, αποφασίστηκε να συντονιστούν με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις συναδέλφων τους και να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με βασικό θέμα τις τοπικές αγροτικές επιδοτήσεις, θα γίνει την προσεχή Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο.


Αραχωβίτης

Από την πλευρά του, σχολιάζοντας την απόφαση της "Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων" να μην προσέλθει σε διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης, καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους "όσοι εμμένουν σε αποκλεισμούς δρόμων και σε αποκλεισμούς του διαλόγου".

Ο κ. Αραχωβίτης κατηγόρησε την επιτροπή μπλόκων ότι "ενώ υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση από τον υπουργό, κ. Σταύρο Αραχωβίτη για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητά να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης".

Ενώ υποστηρίζει πως όλο το τελευταίο διάστημα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει αποδείξει ότι είναι ανοικτή σε συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους των αγροτών και των συνεταιρισμών από ολόκληρη την Ελλάδα, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους κτηνοτροφών από τη Μεσσηνία.

Powered by TUODY Software