Οι καρκινοπαθείς δεν έχουν ανάγκη κανένα Ρουβίκωνα!

Οι καρκινοπαθείς δεν έχουν ανάγκη κανένα Ρουβίκωνα!

Του Μπάμπη Καραδήμα


Την πρώτη Φεβρουαρίου άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ συλλαμβάνουν καθηγητή χειρουργικής με την κατηγορία της δωροληψίας από καρκινοπαθή ασθενή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο γιατρός εδώ και μήνες ζητούσε χρήματα από τον ασθενή.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η πρώτη συναλλαγή συνέβη το καλοκαίρι για την πρώτη χειρουργική επέμβαση που χρειάστηκε να υποβληθεί ο ασθενής. Η δεύτερη έγινε όταν ο ασθενής χρειάστηκε δεύτερο χειρουργείο.

Τρεις ημέρες μετά ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, εμφάνισης μια φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ.

Την Τρίτη ο Ρουβίκωνας έκανε ντου στο γραφείο του γιατρού, τον χαστούκισαν και πετούσαν καρέκλες, καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα τους.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε ο Ρουβίκωνας, ακούγονται αρκετά κοσμητικά επίθετα, όσο και η απειλή πως «την επόμενη φορά θα σε πετάξουμε από το παράθυρο». Μάλιστα εκτός της δημοσιοποίηση του βίντεο ο Ρουβίκωνας υπήρξε και ανάρτηση, με απειλές, ξεκάθαρη επίθεση στο πολιτικό σύστημα όσο και στην δικαιοσύνη.Δείτε το σχετικό βίντεο:Η διάγνωση του καρκίνου είναι ένα σοκ τόσο για τον ασθενή όσο και για τους οικείους του. Σύμφωνα με ψυχολογικές μελέτες, υπάρχουν πέντε στάδια με αλληλουχία συναισθημάτων.

Το πρώτο στάδιο είναι η άρνηση της πραγματικότητας.

Το δεύτερο στάδιο είναι η οργή. Οργή που μεταφέρεται στους γιατρούς.

Στο τρίτο στάδιο ο ασθενής διαπραγματεύεται με τον γιατρό θέλοντας να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή θεραπεία, τις καλύτερες συνθήκες και στο πλαίσιο αυτό, υπόσχεται αμοιβές και δώρα. Επίσης εκφράζει ευγνωμοσύνη στους οικείους του και σε όσους είναι κοντά του σε αυτόν τον αγώνα.

Το τέταρτο στάδιο είναι η κατάθλιψη. Οι δυνάμεις χάνονται, νιώθει πως είναι βάρος, νιώθει πως θα ήταν καλύτερο να φύγει και σε πολλές φορές συνοδεύεται από αυτοκτονικό ιδεασμό.

Το πέμπτο και τελικό στάδιο είναι η ήρεμη αποδοχή της αλήθειας. Οι οικείοι του ασθενή ζουν όλα αυτά τα στάδια, όλα αυτά τα συναισθήματα. Ασθενής είναι ο πατέρας, η μάνα, ο αδερφός, ο σύντροφος, το παιδί.

Ο αγώνας είναι και δικός του. Μετρώντας ανάσες, τις σταγόνες του ορού, καθισμένοι σε μια καρέκλα, προσπαθώντας να δώσουν δύναμη.

Με την αγωνία της ανακοίνωσης, των αποτελεσμάτων ενός χειρουργείου ή μιας εξέτασης.

Συναισθηματική και σωματική κούραση και μόνη παρέα οι νοσηλευτές και οι ιατροί.


Ο Ρουβίκωνας προσπαθεί μέσω αυτής της ενέργειας να κερδίσει την συμπάθεια αυτών των ανθρώπων.

Αντικαθιστώντας την δικαιοσύνη που τόσο έχει χτυπηθεί τελευταία στη χώρα. Νιώθει πως είναι ο σούπερ ήρωας αυτών των ανθρώπων που θα επιβάλει την τάξη.

Δεν εκπροσωπούν κανέναν αυτές οι σκηνές.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και ο Ρουβίκωνας εκτός από την Δικαιοσύνη ξεφτιλίζει και τον πόνο όσων ανθρώπων πέρασαν καρκίνο, όσων ανθρώπων στάθηκαν στους καρκινοπαθείς, βγαίνοντας νικητές και άλλους ανθρώπους που ο καρκίνος τους σημάδεψε με απώλεια.

Ομολογώ πως θα ήθελα, εφόσον οι κατηγορίες αποδειχτούν, τις σκληρότερα δυνατές ποινές για τα φακελάκια. Εξοντωτικές.

Αλλά μόνο από τη Δικαιοσύνη. Από κανέναν άλλον.

Το χθεσινό συμβάν είναι ντροπή για την χώρα, Και ελπίζω να είναι και το τελευταίο.

Οι καρκινοπαθείς και οι οικείοι τους δεν έχουν ανάγκη από κανέναν που θα χρησιμοποιήσει βία για να βρουν το δίκιο τους.

Έχουν ανάγκη μόνο από την πολιτεία και το ενδιαφέρον όλης της κοινωνίας χωρίς ακρότητες.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software