Μήνυση κατά Ρουβίκωνα: Στην "αντεπίθεση" ο γιατρός για τα χαστούκια και τις απειλές

Μήνυση κατά Ρουβίκωνα: Στην "αντεπίθεση" ο γιατρός για τα χαστούκια και τις απειλές

Στην "αντεπίθεση" πέρασε ο γιατρός που δέχθηκε απειλές και χαστούκια από τον Ρουβίκωνα, καθώς κατέθεσε μήνυση σε βάρος των μελών της αντιεξουσιαστικής ομάδας που εισέβαλαν στο γραφείο του, το βράδυ της Τρίτης (26/2) και προκάλεσαν ζημιές

Η μήνυση υπεβλήθη αμέσως μετά την κατάθεση του στους αστυνομικούς, αργά το βράδυ της Τρίτης. 

Ο συγκεκριμένος γιατρός-ο οποίος έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη καθώς συνελήφθη να παίρνει φακελάκι από καρκινοπαθή- κατέθεσε στους αστυνομικούς όσα συνέβησαν μέσα στο ιατρείο του και αποτυπώθηκαν και στο βίντεο το οποίο ανήρτησαν στο Διαδίκτυο τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Διαβάστε: Χαστούκια Ρουβίκωνα σε γιατρό: Αν ξαναπάρεις φακελάκι από καρκινοπαθή θα σε πετάξουμε από το παράθυρο!

Περιέγραψε πως εισέβαλαν απειλητικά στο γραφείο, πως άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο και στη συνέχεια τον απείλησαν ότι αν το ξανακάνει - εννοώντας να ξαναπάρει φακελάκι- "θα τον πετάξουν από το παράθυρο".

Διαβάστε: Οι καρκινοπαθείς δεν έχουν ανάγκη κανένα Ρουβίκωνα!

Οι Αρχές σχηματίζουν δικογραφία για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών και της απειλής. Πάντως στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν τον προβληματισμό τους, για το εάν ο μηνυτής θα επιμείνει μέχρι το τέλος στην απόφασή του.

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να ταυτοποιήσουν ποια μέλη της αναρχικής ομάδας βρίσκονταν στο ιατρείο. Ήδη έχουν αρχίσει να αναζητούν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή και στη συγκεκριμένη πολυκατοικία που ίσως να έχουν αποτυπώσει τα πρόσωπα των ατόμων πριν ανέβουν στο γραφείο του γιατρού.

Διαβάστε: Νέες απειλές του Ρουβίκωνα μετά την εισβολή σε γιατρό: «Θα πάμε σε όλους»

Πάντως, τα μέλη της αναρχικής ομάδας πήγαν με όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και όχι μόνο απέφευγαν την κάμερα, αλλά μπορεί εύκολα να παρατηρήσει κάποιος ότι όταν χτυπά ένα από τα άτομα το κουτί της πόρτας αποφεύγει να χρησιμοποιήσει δάχτυλά του, γνωρίζοντας ότι αφού είναι δαχτυλοσκοπιμενος θα βρει η Αστυνομία την ταυτότητά του πολύ εύκολα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί έλεγαν ότι ο Ρουβίκωνας προχωρά σε μια νέα κίνηση, και λειτουργεί ως "αυτόκλητος δικαστής και τιμωρός" με σκοπό να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το κοινωνικό του προφίλ. Στο παρελθόν έχει κάνει και άλλες "επισκέψεις" σε δημόσιους λειτουργούς για τους οποίους υπήρχαν καταγγελίες για χρηματισμό, όμως αυτή τη φορά επιτέθηκε και απείλησε έναν γιατρό, ο οποίος έχει συλληφθεί και έχει ήδη παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Επίσης, οι Αρχές διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα μία "επιχειρησιακή διέγερση" της αρχικής ομάδας, η οποία κάνει απανωτά χτύπημα σχεδόν καθημερινά χωρίς όμως συγκεκριμένη στόχευση όσον αφορά τους στόχους που επιλέγουν.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software