Τα πρώτα λόγια του Αυστραλού αρχιμαφιόζου από το νοσοκομείο

Τα πρώτα λόγια του Αυστραλού αρχιμαφιόζου από το νοσοκομείο

Το παζλ της υπόθεσης με την έκρηξη  που συντάραξε την Γλυφάδα το πρωί της Παρασκευής (01/03/2019) και είχε στόχο 56χρονο Αυστραλό αρχιμαφιόζο με καταγωγή από τον Λίβανο, προσπαθούν να συμπληρώσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Μιλώντας στους αστυνομικούς,  το θύμα είπε ότι βρίσκεται τα τελευταία 2,5 χρόνια στην Ελλάδα αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες εκ μέρους αυστριακού επιχειρηματία στο Ντουμπάϊ. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με Αυστραλιανά ΜΜΕ, ο συγκεκριμένος άνθρωπος πριν έρθει στην Ελλάδα και φεύγοντας από την Αυστραλία, όπου είχε ανοικτούς λογαριασμούς, έμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα στο Ντουμπάι.

Ο ίδιος, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά από την έκρηξη και νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, δηλώνει ότι δεν μπορεί να ξέρει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

«Ήρθα στην χώρα σας πριν από 2,5 χρόνια γιατί είναι μια όμορφη και ηλιόλουστη χώρα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Διαβάστε: Αδίστακτος: Ο βίος και η πολιτεία του Αυστραλού αρχιμαφιόζου που θέλησαν να "φάνε" στη Γλυφάδα

Είπε ακόμα ότι η γυναίκα του βρίσκεται στην Αυστραλία και πρόκειται να επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα. Περιγράφοντας την καθημερινότητά του στους αστυνομικούς, είπε ότι, το πρωί πηγαίνει τα παιδιά του στο σχολείο και στην συνέχεια πηγαίνει στο γυμναστήριο. «Το ίδιο, έκανα και την ημέρα που έγινε η επίθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε: Γλυφάδα: Στόχος της έκρηξης ο αρχιμαφιόζος της Αυστραλίας
Διαβάστε: Έκρηξη στη Γλυφάδα: Ποια σενάρια εξετάζει η αστυνομία - Σε σοβαρή κατάσταση ο 56χρονος

Ο Αυστραλός ο οποίος σώθηκε από θαύμα αφού τον έβγαλε από το φλεγόμενο πολυτελές αυτοκίνητό του ένας περαστικός, ο οποίος τον τράβηξε έξω με κίνδυνο της ζωής του.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το αυτοκίνητο είχε παγιδευθεί με εκρηκτικά έξω από το σπίτι του στην Γλυφάδα και ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε όταν τον είδαν να μπαίνει στο αυτοκίνητο με τηλεχειρισμό.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι έχουν ζητήσει και αναμένουν επίσημη ενημέρωση από την Interpol για το προφίλ του συγκεκριμένου ανθρώπου και πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι όσο ο άνθρωπος αυτός είναι στην χώρα μας δεν έχει απασχολήσει τις αρχές για κανέναν λόγο μέχρι σήμερα.

Τονίζουν επίσης ότι αναφορικά με τα όσα γράφονται για το παρελθόν του στα ΜΜΕ της Αυστραλίας, δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής καμία σύνδεση του συγκεκριμένου ανθρώπου με άλλες υποθέσεις όπως αυτή της δολοφονίας του ελληνοαυστραλού, Γιάννη Μακρή.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software