Αυστηρό διάβημα προς την Τουρκία για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα

Αυστηρό διάβημα προς την Τουρκία για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα

Αυστηρό διάβημα προς τον τούρκο πρέσβη στην Αθήνα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου Σινούκ που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι επέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δύο τουρκικά F4 ανάγκασαν το ελληνικό ελικόπτερο σε ελιγμούς κατά τη μεταφορά του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πήγαινε προς το Αγαθονήσι για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.  Πιο συγκεκριμένα στις 11:55π.μ., δύο τουρκικά F4 που εισήχθησαν στο ελληνικό FIR μεταξύ Χίου και Σάμου, πέταξαν σε απόσταση τεσσάρων μιλίων από το Σινούκ που μετέφερε τον πρωθυπουργό, αναγκάζοντας το ελικόπτερο σε ελιγμούς. Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από δύο ελληνικά F-16, που ήταν ήδη στον αέρα έχοντας απογειωθεί από το Καστέλι. Τα ελληνικά αεροσκάφη αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Διαβάστε: Πρόκληση: Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο με τον πρωθυπουργό
Διαβάστε: Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός, πάντως, μετά τις 12:00 έφτασε στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον διευθυντή του γραφείου του Θανάση Καρτερό και ανώτερους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την δοξολογία στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο, στο Μεγάλο Χωριό και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στην κεντρική πλατεία ενώ προηγήθηκε επιμνημόσυνος δέηση. Μετά την κατάθεση στεφάνου ο πρωθυπουργός συνομίλησε για λίγο με μαθητές του δημοτικού και γυμνασίου, οι οποίοι συμμετείχαν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Την τουρκική πρόκληση γνωστοποίησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη διάρκεια των δηλώσεών του από το Αγαθονήσι. «Ανάγκασαν το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινα να χαμηλώσει την πτήση μέχρι να αναλάβουν τα μαχητικά μας».

Διαβάστε: Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: Σταματήστε τους λεονταρισμούς

Συνεχίζοντας, είπε: «Ο ελληνικός λαός μέσα από την ενότητα του, τη σκληρή δουλειά και την ομοψυχία, βγήκε πιο δυνατός, πιο ενωμένος, πιο αποφασιστικός για το μέλλον του. Η ιστορία αυτού του τόπου λοιπόν, δεν είναι γραμμένη σε χρόνο αόριστο. Αλλά συνεχίζει να γράφεται, σε χρόνο ενεστώτα, σήμερα, τώρα, που αφήνουμε πίσω μια σκληρή περίοδο», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Αγαθονήσι.

«Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν υπάρχει γωνία της Ελλάδας που δεν θα υπερασπιστούμε μέσα από την κοινωνική μας πολιτική και μέσα από τις Ένοπλες Δυνάμεις», σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα σήμερα χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση. Όχι με κορώνες και λεονταρισμούς. Όχι νοσταλγώντας το παρελθόν αλλά αδράζοντας το μέλλον. Η πατρίδα μας βγαίνει από μια επώδυνη κρίση που την πλήγωσε, αλλά δεν τη γονάτισε» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε: Διαψεύδει η Άγκυρα: Δεν παρενοχλήσαμε το ελικόπτερο - Κάναμε το καθήκον μας!
Διαβάστε: Προκαλεί ο Τουρκικός Τύπος: Ο Τσίπρας πήγε σε τουρκικό νησί

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα επιχείρησε να διαψεύσει το γεγονός, μέσω αξιωματούχων, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Στο ίδιο μήκος και οι τουρκικές εφημερίδες διαψεύδουν με τη σειρά τους ότι υπήρχε παρενόχληση στο ελικόπτερο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ η εφημερίδα της αντιπολίτευσης Sozcu , η οποία είναι εκείνη που αμφισβητεί επισήμως την ελληνική κυριαρχία σε 18 νησιά του Αιγαίου, χαρακτηρίζει ως "τουρκικό" το Αγαθονήσι που ανήκει στην περιφέρεια του… Αϊδινίου.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software