Τσίπρας: Η Συμφωνία των Πρεσπών είχε πολιτικό κόστος - Δεν το φοβάμαι

Τσίπρας: Η Συμφωνία των Πρεσπών είχε πολιτικό κόστος - Δεν το φοβάμαι

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε στο πρακτορείο MIA ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μια ημέρα πριν από την επίσημη επίσκεψή του στα Σκόπια.

Όπως αναφέρει, η Συμφωνία ενέπνευσε πολλούς που υποστήριζαν πως είναι δυνατό να επιλυθούν οι διαφορές των δύο χωρών με αμοιβαίο σεβασμό, χωρίς η μια πλευρά να ταπεινώσει την άλλη.

Υπογραμμίζει παράλληλα πως υπάρχει πολιτικό κόστος που απορρέει από τη Συμφωνία, καθώς μέρος των Ελλήνων παραμένει επιφυλακτικοί απέναντί της.

«Ευθύνη δική μου και του Ζόραν Ζάεφ είναι να δείξουμε στους λαούς μας ότι έχουν μόνο να κερδίσουν από το μονοπάτι που ανοίγεται» είπε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ιστορικής σημασίας την επίσκεψή του στα Σκόπια.

«Αν η κυβέρνησή μου φοβόταν το πολιτικό κόστος, δεν θα ήταν σε θέση να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα οικονομικά προγράμματα, να βρει μια λύση στο ασφαλιστικό σύστημα, να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, να επιλύσει το ζήτημα της ονομασίας, ούτε να προωθήσει τον απαραίτητο διάλογο με την Τουρκία παρά τις μεγάλες δυσκολίες, ούτε επιπλέον να πραγματοποιήσει ριζοσπαστικές αλλαγές που ήταν απαραίτητες στο πεδίο των ανθρωπιστικών δικαιωμάτων», συμπλήρωσε.

Ανέφερε δε, πως Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία οφείλουν να είναι συνεργάτες και σύμμαχοι, καθώς η χώρα μας έχει ανάγκη από έναν σταθερό και ασφαλή βόρειο γείτονα και τα Σκόπια χρειάζονται έναν ισχυρό γείτονα να στηρίξει τα βήματά τους και την ευρωπαϊκή προοπτική τους.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software